VW to umie spieprzyć EVŻeby nie było tak monotematycznie: ID.7 nie ma one-pedal-drive i ogólnie linia ID ma bardzo słabą rekuperację.
VW ma fajną rekuperację w zależności od sytuacji na drodze oraz lokalizacji. Zwalania zarówno przed samochodem przed nami jak i przed rondem. Podobało mi się to. Zawsze od razu włączałem na B. Generalnie nie jest źle. Fajnie jeździło mi się ID.3. Id7. Podoba mi się wizualnie. !To ja z uporem maniaka napiszę, że linia ID ma bardzo 'inteligentną' rekuperację, a one-pedal nie każdemu musi pasować. Rekuperacja w VW w trybie B (najmocniejszym) była np. dla mnie za duża. A hamulce użyć od czasu do czasu trzeba, dla ich zdrowotności![]()
Ale gdy go masz, to zawsze możesz wyłączyć. A gdy go nie masz to nie możesz włączyć. Nie twierdzę, że dla każdego to musi być deal breaker. Podrzucam tylko argumenty a wybierający jest dorosłym człowiekiem i niech sam decyduje. Ja bym auta bez one-pedal nie wybrał, ale to nie ma być auto dla mnie.one-pedal nie każdemu musi pasować
Auta w trybie one-pedal jak najbardziej potrafią używać hamulców. Same. Tak robi zarówno leaf jak i mach-e. Z kolei gdy naciskasz pedał hamulca to niekoniecznie używasz hamulców. Delikatnie jego naciśnięcie używa rekuperacji. Więc nie do końca rozumiem dlaczego o tym piszesz przy okazji one-pedal.A hamulce użyć od czasu do czasu trzeba, dla ich zdrowotności
A masz jakąś sensowną dostępność ładowarek, na których to szybkie ładowanie będzie miało możliwość zaistnieć? Czt tylko teNiby EV6 szybciej się ładuje, ale id.7 ma bardziej płaską krzywą i znacznie lepszy-niższy współczynnik oporu powietrza.
liczymy na poważne testyI dzięki za opinie