skyactivwalker
Pionier e-mobilności
Wróciłem właśnie ze Szczecina. Te matrixy to porażka. Miałem matrycowe reflektory w 4 samochodach i to jest jakaś marna namiastka. Może jest lepiej niż zmiana lo/hi ale szału ni ma.
Możesz coś więcej napisać? Dlaczego taka porażka? Mi się wydaje, że moje świecą super... Może coś jest u Ciebie nie tak? Czy to, że wróciłeś dokładnie ze Szczecina ma znaczenie? Może Twoja Tesla nie lubi Szczecina?Wróciłem właśnie ze Szczecina. Te matrixy to porażka. Miałem matrycowe reflektory w 4 samochodach i to jest jakaś marna namiastka. Może jest lepiej niż zmiana lo/hi ale szału ni ma.
Po pierwsze nateżenie światła mizerne, dodam że miałem jedno auto z matrycami i bez spryskiwaczy. Czyli mieściło się w normie.Możesz coś więcej napisać? Dlaczego taka porażka? Mi się wydaje, że moje świecą super... Może coś jest u Ciebie nie tak? Czy to, że wróciłeś dokładnie ze Szczecina ma znaczenie? Może Twoja Tesla nie lubi Szczecina?![]()
Dla mnie największym problemem jest niewykrywanie na autostradzie aut jadących w przeciwnym kierunku i chowających swoje światła za barierkami energochłonnymi. Szczególnie dotyczy to ciężarówek, gdzie światła są nisko, a kierowca siedzi wysoko. Ostatnia aktualizacja uruchamiająca światła adaptacyjne niewiele zmieniła w tej materii. Auto sobie nadal z tym nie radzi, chociaż człowiek potrafi bezbłędnie rozpoznać taką sytuację i wyłączyć światła drogowe. Dlatego dla mnie światła adaptacyjne na autostradzie póki co są tak samo bezużyteczne jak matrycowe automatyczne przed aktualizacją.Wróciłem właśnie ze Szczecina. Te matrixy to porażka. Miałem matrycowe reflektory w 4 samochodach i to jest jakaś marna namiastka. Może jest lepiej niż zmiana lo/hi ale szału ni ma.
Wycinanie jest dość zachowawcze, może poprawią przy kolejnych aktualizacjach. Natomiast możesz mieć rację co do świateł mijania, też mam wrażenie że świecą niżej. Spróbuję ustawić je nieco wyżej i przetestuję wtedy.Samo wycinanie działa całkiem dobrze (jak na Tesla), w porównaniu do tego co było to jest radykalna poprawa. Ale…
Nie wiem czy mi się tylko wydaje, chyba zmniejszyli intensywność świecenia, co daje marny efekt całościowy. Światła mijania też chyba przycięli na odległości.
Nie wiem czy to wynika z obawy przed nagonką na Teslę jakby intensywniej świeciła, czy co?
Oczywiście bliskiego pobocza i zakrętów nie doświetla bo nie mogła i nie będzie mogła ( brak tej sekcji w lampach).
Ja mam wrażenie, że mijania zaczęły świecić niżej gdzieś w styczniu po pierwszym update z tego roku.Wycinanie jest dość zachowawcze, może poprawią przy kolejnych aktualizacjach. Natomiast możesz mieć rację co do świateł mijania, też mam wrażenie że świecą niżej. Spróbuję ustawić je nieco wyżej i przetestuję wtedy.
Też miałem takie wrażenie i podnosiłem wtedy ręcznie.Ja mam wrażenie, że mijania zaczęły świecić niżej gdzieś w styczniu po pierwszym update z tego roku.