odniosłem wyżej, znowu nie czytasz. W pracy Ci znowu dokuczają że jesteś taki zgryźliwy? : ) znaczy powiem tak, widzę że są na forum osoby które zachowują się jak pacjenci oddziału geriatrycznego. Wyskakujesz z jakimiś krzywymi tekstami. Coraz częściej jak jade i pozdrawiam kierowcę tesli z naprzeciwka zaczynam się zastanawiać czy to nie ktoś Twojego pokroju. Dla mnie EOT jeśli o Ciebie chodzi.
Ty spamujesz - odnieś się do bzdur jakie wypisujesz jaki ma związek teren zabudowany z używaniem świateł drogowych.
Nie wiem o co Panowie się kłócicie. Używacie homologowanego narzędzia? Wiec spokojnie. Skoro homologowane lampy stwierdzają, że droga nie jest wystarczająco oświetlona i używa długich lamp to jak mnie bez stresu. Jak się kiedyś policja o to przyczepi to nie przyjmę mandatu 🤷♂️
Fakty są takie:
1. Teren zabudowany nie ma znaczenia
2. Zabronione jest używanie długich w warunkach gdzie droga jest dobrze oświetlona.
3. Granica dobrze oświetlonej drogi nie jest ostra, jest interpretowana przez kierowcę lub w tym przypadku przez homologowane fabryczne reflektory producenta.
Osobiście nie znam przypadku by ktoś dostał mandat za używanie długich no chyba, że jechał jak palant nie wiedząc, że ma długie uruchomione i oślepił patrol policji