2024.8

camel

Posiadacz elektryka
Nie powtarzaj po raz kolejny tych samych bzdur na temat terenu zabudowanego tylko zapoznaj się z prawem o ruchu drogowym:
Zapoznałem się, i możesz używać drogowe w obszarze zabudowanym jak i poza gdy droga jest nieoświetlona, i to właśnie napisałem. Tu wali długimi na drodze oświetlonej za co grozi mandat. Dodałem też że nie ogarnia że jest w zabudowanym tylko dlatego, że inne marki ogarniają i to jest 100% lepsze. Tyle. Idź spamować gdzie indziej i naucz się czytać ze zrozumieniem.

Ratt

Posiadacz elektryka
Zapoznałem się, i możesz używać drogowe w obszarze zabudowanym jak i poza gdy droga jest nieoświetlona, i to właśnie napisałem. Tu wali długimi na drodze oświetlonej za co grozi mandat. Dodałem też że nie ogarnia że jest w zabudowanym tylko dlatego, że inne marki ogarniają i to jest 100% lepsze. Tyle. Idź spamować gdzie indziej i naucz się czytać ze zrozumieniem.
Ty spamujesz - odnieś się do bzdur jakie wypisujesz jaki ma związek teren zabudowany z używaniem świateł drogowych.

camel

Posiadacz elektryka
Ty spamujesz - odnieś się do bzdur jakie wypisujesz jaki ma związek teren zabudowany z używaniem świateł drogowych.
odniosłem wyżej, znowu nie czytasz. W pracy Ci znowu dokuczają że jesteś taki zgryźliwy? : ) znaczy powiem tak, widzę że są na forum osoby które zachowują się jak pacjenci oddziału geriatrycznego. Wyskakujesz z jakimiś krzywymi tekstami. Coraz częściej jak jade i pozdrawiam kierowcę tesli z naprzeciwka zaczynam się zastanawiać czy to nie ktoś Twojego pokroju. Dla mnie EOT jeśli o Ciebie chodzi.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
odniosłem wyżej, znowu nie czytasz. W pracy Ci znowu dokuczają że jesteś taki zgryźliwy? : ) znaczy powiem tak, widzę że są na forum osoby które zachowują się jak pacjenci oddziału geriatrycznego. Wyskakujesz z jakimiś krzywymi tekstami. Coraz częściej jak jade i pozdrawiam kierowcę tesli z naprzeciwka zaczynam się zastanawiać czy to nie ktoś Twojego pokroju. Dla mnie EOT jeśli o Ciebie chodzi.
Nie wiem o co Panowie się kłócicie. Używacie homologowanego narzędzia? Wiec spokojnie. Skoro homologowane lampy stwierdzają, że droga nie jest wystarczająco oświetlona i używa długich lamp to jak mnie bez stresu. Jak się kiedyś policja o to przyczepi to nie przyjmę mandatu 🤷‍♂️

Fakty są takie:
1. Teren zabudowany nie ma znaczenia
2. Zabronione jest używanie długich w warunkach gdzie droga jest dobrze oświetlona.
3. Granica dobrze oświetlonej drogi nie jest ostra, jest interpretowana przez kierowcę lub w tym przypadku przez homologowane fabryczne reflektory producenta.

Osobiście nie znam przypadku by ktoś dostał mandat za używanie długich no chyba, że jechał jak palant nie wiedząc, że ma długie uruchomione i oślepił patrol policji

inter

Pionier e-mobilności
Nie powtarzaj po raz kolejny tych samych bzdur na temat terenu zabudowanego tylko zapoznaj się z prawem o ruchu drogowym:
Wszędzie poza specjalistycznymi portalami, powielają te bzdury o światłach drogowych w terenie zabudowanym.

nabrU

Moderator
A Elon ma to gdzieś bo takie przepisy są chyba tylko w PL...

6a8

Posiadacz elektryka
Mam i ja ( standard ), nie wiem czy zauważyliście ale w menu głównym pojawiły się pozycje dla wifi i bt.
W wifi jest jawna opcja dodania sieci ukrytej.

inter

Pionier e-mobilności
Mam i ja ( standard ), nie wiem czy zauważyliście ale w menu głównym pojawiły się pozycje dla wifi i bt.
W wifi jest jawna opcja dodania sieci ukrytej.
Powinny być jeszcze, nowe strzałki kierunkowskazów.