Tesla model Y, dostawy II kwartał 2024

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Kolejny kwartał przed nami.
Czy brak wątku w tej kwestii wróży spadek zainteresowania modelem Y?
Jak sądzicie wrócą stare punkty (7500) i dodatkowe rabaty dla nabywcy po użyciu kodu polecającego?
Gdzieś w sieci czytałem o HW4 dla Y? Ciekawe plotki.

lind.maykl

Zadomawiam się
Kolejny kwartał przed nami.
Czy brak wątku w tej kwestii wróży spadek zainteresowania modelem Y?
Jak sądzicie wrócą stare punkty (7500) i dodatkowe rabaty dla nabywcy po użyciu kodu polecającego?
Gdzieś w sieci czytałem o HW4 dla Y? Ciekawe plotki.
HW4 dla Y to nie plotka, oficjalna certyfikacja została przekazana, pytanie tylko, kiedy rozpocznie się produkcja.

korzonek

Nowy na Forum
Ja właśnie siedzę i odświeżam stronę "Moje Konto" czekając aż pokaże się kiedy będzie mój odbiór, miało być wstępnie 10-12 kwietnia, póki co cisza. Zamówione 2 kwietnia z tej strony "szybka dostawa". Pierwszy raz od 9 lat jestem bez auta, bo stare poszło tydzień wcześniej. Dziwne uczucie, jak bez ręki.

Raf24

Fachowiec
A ja po woli mam już dosyć Tesla Poland ,pod koniec tygodnia minie miesiąc od terminu wydania auta , a w międzyczasie było już "zaraz zaraz będzie" ," Już jedzie jest w tranzycie " , " będzie po Świętach bo trafiło do Hiszpanii" , " To trochę potrwa bo jest we Włoszech " , ' No jednak nie dojedzie damy inne ale nie będziemy płacić za przerejestrowanie i aneksy " .
Santander 4 dni w dziale prawnym debatują czy można wycofać/aneksować , koszty dobro klienta ?! ,
A ja po środku 52 kzł wpłaty , 3,9 kzl OC/ AC , 3,3kzł 1 rata i waalbox w garażu , za chwile druga rata .
Miała być niespodzianka na Święta a teraz jak widzę na ulicy Teslę to mam mieszane uczycie z tendencją na wymiotne .
Jak to nieudolni ludzie potrafią obrzydzić produkt. Bardziej niż petroheady i trolle internetowe.

KrzysztofFly

Moderator
A ja po woli mam już dosyć Tesla Poland ,pod koniec tygodnia minie miesiąc od terminu wydania auta , a w międzyczasie było już "zaraz zaraz będzie" ," Już jedzie jest w tranzycie " , " będzie po Świętach bo trafiło do Hiszpanii" , " To trochę potrwa bo jest we Włoszech " ,
Czyli jednak pewnie "spadł z lawety", może Twój był na tej lawecie, co to gdzieś w Niemczech kierowca po pijaku na parkingu narozrabiał ;).
' No jednak nie dojedzie damy inne ale nie będziemy płacić za przerejestrowanie i aneksy " .
Jak się zapewne uprzesz, to zwrócą, bo to jednak ewidentnie oni dali ciała, a nie Ty, kwestia tylko, że Ty płacisz, a dla nich stroną jest leasing ;).
Spróbuj może ich pocisnąć żeby w ramach rekompensaty, do tego "nowego" dali Ci pełnego autopilota, w sumie to ich nic nie kosztuje, a tobie za "dwa tygodnie" może się przydać ;).
Santander 4 dni w dziale prawnym debatują czy można wycofać/aneksować , koszty dobro klienta ?! ,
A ja po środku 52 kzł wpłaty , 3,9 kzl OC/ AC , 3,3kzł 1 rata i waalbox w garażu , za chwile druga rata .
Tutaj pewnie będzie dużo zamieszania, szczególnie jeśli kupowałeś z dofinansowaniem, to zapewne trzeba będzie wycofać wszystko i zacząć procedurę od nowa.
Miała być niespodzianka na Święta a teraz jak widzę na ulicy Teslę to mam mieszane uczycie z tendencją na wymiotne .
Jak to nieudolni ludzie potrafią obrzydzić produkt. Bardziej niż petroheady i trolle internetowe.
No musze przyznać, że masz niesamowitego pecha, z tego co pamiętam, to niemal rok temu, chyba w Q2 lub Q3 też kogoś przeciągnęli trochę (była dyskusja o tym tutaj na forum), jednak tam się zakończyło wydaniem samochodu z "lekkim" opóźnieniem.
Jestem jednak pewien, że jak już odbierzesz ten swój nowy samochód, to Ci samopoczucie wróci, a odruchy wymiotne co najwyżej będą mieli Ci, których nim przewieziesz ;) demonstrując co potrafi ;).

kubatar

Pionier e-mobilności
Da się przed tym uchronić? Zamawiać jedynie modele stojące na placu w Ząbkach po wcześniejszej weryfikacji VIN? Chociaż pewnie z braku miejsca w Ząbkach to tylko te do wydania...

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja po woli mam już dosyć Tesla Poland ,pod koniec tygodnia minie miesiąc od terminu wydania auta , a w międzyczasie było już "zaraz zaraz będzie" ," Już jedzie jest w tranzycie " , " będzie po Świętach bo trafiło do Hiszpanii" , " To trochę potrwa bo jest we Włoszech " , ' No jednak nie dojedzie damy inne ale nie będziemy płacić za przerejestrowanie i aneksy " .
Ale to jak ? Zarejestrowales i ubezpieczyles a auto nie dojechalo ?