Tesla model Y, dostawy II kwartał 2024

ELuk

Pionier e-mobilności
„Szaleństwo, szaleństwo!, a z rękami do góry jest jeszcze fajniej”
żeby tak zacytować Króla Juliana (Madagaskar 2). 🤣🤣🤣
To jest temat dla prawnika, bo jak będziecie odpuszczać takie numery, to wejdą im w krew… w USA przypuszczam można by z tego konkretne odszkodowanie wycisnąć.
Ale tu w bantustanie, jak widać można wszystko z tubylcami..., 😕😲😤

Raf24

Fachowiec
Na bieżąco, Santander po trzech dniach debat stwierdził że może aneksować umowę i mogę brać auto z placu inne. Przekazałem cudowną wiadomość Tesli a oni po swoich naradach stwierdzili że jednak będą szukać zaginionego mojego auta w Hiszpanii czy we Włoszech jak komu pasuje ,tu raczej chodzi o wycofanie auta ze statystyk sprzedaż za pierwszy kwartał i problemy w centrali Tesli co kto spierdzielił. W piśmie do santandera Tesla dała wyraźnie do zrozumienia że nie może zapłacić za koszty aneksu i przerejestrowania głupie 800 ileś złotych a Santander dzisiaj stwierdził że też nie może tych kosztów ponieść ponieważ nie jest stroną jest tylko finansującym czyli wychodzi na to że to ja wszystko zepsułem i ja będę musiał zapłacić te koszty Polska to stan umysłu. I ani nie zająkną się co do rekompensaty za stracony miesiąc nie posiada przedmiotu leasingu tak jakby mi chodziło o 800 zł a koszty utrzymania tego auta to z ubezpieczeniem jakieś 4000 miesięcznie

KrzysztofFly

Moderator
Na bieżąco, Santander po trzech dniach debat stwierdził że może aneksować umowę i mogę brać auto z placu inne. Przekazałem cudowną wiadomość Tesli a oni po swoich naradach stwierdzili że jednak będą szukać zaginionego mojego auta w Hiszpanii czy we Włoszech jak komu pasuje ,tu raczej chodzi o wycofanie auta ze statystyk sprzedaż za pierwszy kwartał i problemy w centrali Tesli co kto spierdzielił. W piśmie do santandera Tesla dała wyraźnie do zrozumienia że nie może zapłacić za koszty aneksu i przerejestrowania głupie 800 ileś złotych a Santander dzisiaj stwierdził że też nie może tych kosztów ponieść ponieważ nie jest stroną jest tylko finansującym czyli wychodzi na to że to ja wszystko zepsułem i ja będę musiał zapłacić te koszty Polska to stan umysłu. I ani nie zająkną się co do rekompensaty za stracony miesiąc nie posiada przedmiotu leasingu tak jakby mi chodziło o 800 zł a koszty utrzymania tego auta to z ubezpieczeniem jakieś 4000 miesięcznie
Dobrze kojarzyłem, że była już kiedyś akcja (nie tak długa jak Twoja), ostatecznie zakończona sukcesem w postaci odbioru własnego samochodu, chodzi o kolegę @yarrker i z tego co on pisał, to w ramach rekompensaty otrzymał za darmo rozszerzonego autopilota (o wartości 19.500zł)
Zrzut ekranu 2024-04-10 221724.png
Tak więc ciśnij ich, niech dołożą coś od siebie, najlepiej FSD ;) i to niezależnie czy do Twego zagubionego, o ile się znajdzie, czy do ewentualnie wymienionego na inny. Masz argumenty w rękach i dokumenty w kieszeni ;). Na początek możesz poinformować ich, że zainteresujesz sprawą media ;). Myślę, że nie będziesz miał wielkiego problemu aby ich przekonać, tym bardziej, że to ich fizycznie nic nie kosztuje, to jest tylko kwestia kliknięcia w systemie.
Życzę powodzenia w odbiorze samochodu i negocjacjach.

Raf24

Fachowiec
Zdecydowanie wolałbym gratisowe KWh lub km na Superchrgerach .
Ale dzisiaj wysłałem umowę do mojego prawnika z zaznaczonym fragmentem - Interpretacja ??
"Komisja Europejska stworzyła platformę internetową do rozstrzygania sporów online. Platforma służy jako punkt kontaktowy do pozasądowego rozstrzygania sporów dotyczących zobowiązań umownych wynikających z umów online. Więcej informacji można znaleźć pod następującym linkiem: https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Nie wyrażamy chęci ani nie jesteśmy zobowiązani do udziału w procedurze alternatywnego rozstrzygania sporów konsumenckich zgodnie z Ustawą z dnia 23 września 2016 r. o pozasądowym rozwiązywaniu sporów konsumenckich."
ps .
Cena w dół 30kzł z dnia na dzień, demo 25kzł taniej po paru przejechanych kilometrach, 7500 punktów za link polecający ?? szastają na prawo i lewo , a jak ewidentnie dają ciała to 800 zł nie mogą zapłacić ( zapłata = przyznanie sie do winy ).
Kolega podpowiada mi żebym zgłosił na Policję kradzież/ zabór mienia :) i podał prawdopodobne miejsce skradzionego samochodu ;)

KrzysztofFly

Moderator
Zdecydowanie wolałbym gratisowe KWh lub km na Superchrgerach .
Pewnie będzie trochę trudniej, ale także jest realne.
Cena w dół 30kzł z dnia na dzień, demo 25kzł taniej po paru przejechanych kilometrach, 7500 punktów za link polecający ?? szastają na prawo i lewo , a jak ewidentnie dają ciała to 800 zł nie mogą zapłacić ( zapłata = przyznanie sie do winy ).
Dokładnie.
Kolega podpowiada mi żebym zgłosił na Policję kradzież/ zabór mienia :) i podał prawdopodobne miejsce skradzionego samochodu ;)
W sumie oni Ci nie przekazali samochodu (w swoim systemie) więc pewnie by się wytłumaczyli. Jednak co do tego gdzie on jest, to nie mam wątpliwości, że oni doskonale wiedzą, bo auto im to bez problemu melduje.
Gdyby tylko Ci go w systemie "wydali", to też byś widział w aplikacji gdzie aktualnie jest ;)

JM&JM

Posiadacz elektryka
W cenniku pojawiła się wersja Y RWD Long Range z zasięgiem WLTP 600 km za 214 990 zł
Ktoś chętny ?

View attachment 17094
Czyli za 10tys. mamy większy zasięg i dodatkowo o 1 sekundę szybciej do setki. Czyli silnik też chyba inny niż w SR🤔

krzyss

Pionier e-mobilności
To jak oni to teraz zamierzaja rozwiazac ?
Ten pojazd nie istnieje czy w hiszpanii tez jest druga taka sama tesla zarejestrowana ?

Oni sie dopuszczaja jakis nielegalnych praktyk…

Poniewaz trwa to juz ponad miesiac, to popros ich o natychmiastowy sposob rozwiazania problemu, albo powiedz ze zawiadamiasz media, adwokata ora urzad komunikacji.
Z tego co mi sie wydaje, clic, sprzedawac, rejestrowac mozna pojazd ktory znajduje sie w Polsce. Oni ta praktyke z rejestrowaniem pojazdow ktore sa jeszcze na statkach stosuja na granicy prawa.
Jak dostana zakaz rejestracji pojazdow ktorych nie posiadaja to sie zdziwia.

Mysle ze rozeslal bym wiadomosci to wszystkich instytucji ktore by mi przyszly do glowy, moze ktos wtedy sie pochyli nad ich dzialaniami.

Last edited:

Raf24

Fachowiec
To jak oni to teraz zamierzaja rozwiazac ?
Ten pojazd nie istnieje czy w hiszpanii tez jest druga taka sama tesla zarejestrowana ?

Oni sie dopuszczaja jakis nielegalnych praktyk…

Poniewaz trwa to juz ponad miesiac, to popros ich o natychmiastowy sposob rozwiazania problemu, albo powiedz ze zawiadamiasz media, adwokata ora urzad komunikacji.
Z tego co mi sie wydaje, clic, sprzedawac, rejestrowac mozna pojazd ktory znajduje sie w Polsce. Oni ta praktyke z rejestrowaniem pojazdow ktore sa jeszcze na statkach stosuja na granicy prawa.
Jak dostana zakaz rejestracji pojazdow ktorych nie posiadaja to sie zdziwia.

Mysle ze rozeslal bym wiadomosci to wszystkich instytucji ktore by mi przyszly do glowy, moze ktos wtedy sie pochyli nad ich dzialaniami.
Jakie portale /strony /czy inne byś polecił , mogą byś internetowi pieniacze też

KrzysztofFly

Moderator
Jakie portale /strony /czy inne byś polecił , mogą byś internetowi pieniacze też
Spróbuj z nimi najpierw po dobroci coś wytargować jako zadośćuczynienie, dodając jako dodatkowy argument poza tymi których sami Ci dostarczyli, że zainteresujesz tematem media, bo jak już narobisz szumu, to mogą nie być tacy chętni. A, że tematy Tesli, elektryków i problemów z nimi związanych, są mocno klikalne, to chętnych znajdziesz bez problemu, nie chcę tu pisać nazwami, bo po co mam im robić reklamę ;).