Tesla 3 Highland - Audio

Nie miałem gdzie przypiąć tego pytania więc postanowiłem założyć nowy wątek.

Chodzi mianowicie o używanie memory sticka Sandisk Cruzer Fit 64GB (FAT32) jako źrodła muzyki w formacie MP3. Używałem go w moim poprzednim samochodzie bez żadnych problemów przez wiele lat a w TM3 HL nie ma wolnego slotu na sticka USB A a przejściówka z USB A na USB C nie pomaga ani w schowku pod podłokietnikiem ani w drugim rzędzie.

Nadmieniam, że tenże pendrive z przejścióką na USB C wsunięty do gniazda USB C w laptopie pracuje poprawnie.
Ktoś ma może doświadczenie w tej kwestii?? Może coś trzeba aktywować w aucie albo zmienić formatowanie sticka albo zmienić na inną przejściówkę??
Hej witam myślę że to zdecydowanie wina przejściówki ,ale nie lepiej podłączyć np tidala z telefonu czy kupić radio na płyty CD?pozdrawiam

mcies2

Zadomawiam się
Dzieki Ciastek za linka, wszystko śmiga aż miło - na jednym SSD z trzema partycjami. Strumieniowanie nie załatwi wszystkiego a korzystanie z telefonu kiedy wszystko mogę mieć na ekranie auta uważam za zbyteczne i dekoncetrujące. Pozdrawiam wszystkich miłośników słuchania w aucie własnych kolekcji mp3!!

inter

Pionier e-mobilności
Dzieki Ciastek za linka, wszystko śmiga aż miło - na jednym SSD z trzema partycjami. Strumieniowanie nie załatwi wszystkiego a korzystanie z telefonu kiedy wszystko mogę mieć na ekranie auta uważam za zbyteczne i dekoncetrujące. Pozdrawiam wszystkich miłośników słuchania w aucie własnych kolekcji mp3!!
Gdzieś wyczytałem, że juz nie ma potrzeby robienia partycji, tylko wystarczą odpowiednie katalogi.
Musiał bym to sprawdzić, u siebie z dyskiem SSD.

mcies2

Zadomawiam się
No i niestety stało się - USB stick od Tesli jaki i odpowiednio spreparowany SSD przestały być widoczne dla auta i nie mam dostepu ani do mojej kolekcji muzyki ani do wideorejestratora. Może to zbieg okoliczności ale port USB odmówił posłuszeństwa po zainstalowaniu updatu 2024.8.9. Komunikaty jak na załączonym zdjęciu. Zgłoszenie serwisowe zrobione - w trakcie rozpatrywania. Może ktoś doświadczył czegoś podobnego??USB_port_error.jpg

inter

Pionier e-mobilności
No i niestety stało się - USB stick od Tesli jaki i odpowiednio spreparowany SSD przestały być widoczne dla auta i nie mam dostepu ani do mojej kolekcji muzyki ani do wideorejestratora. Może to zbieg okoliczności ale port USB odmówił posłuszeństwa po zainstalowaniu updatu 2024.8.9. Komunikaty jak na załączonym zdjęciu. Zgłoszenie serwisowe zrobione - w trakcie rozpatrywania. Może ktoś doświadczył czegoś podobnego??View attachment 17193
Reset z rolek zrobiony?

inter

Pionier e-mobilności
Zapomniałem napisać, oczywiście że zrobiony, nawet 2 razy, bez jakiejkolwiek zmiany. USB port w ogóle nie widzi podpietego dysku.
Może wyłączenie zasilania, na półgodziny pomoże. Miałem podobnie w komputerze, wyłączenie całkowite zasilania pomogło.