Instalacja Wall connector

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
No ale on by za 250.- podlaczyl Wallboxa,
Czy plyte indukcyjna. Te urzadzenia niczym sie nie roznia.
I oplaca mu sie przyjechac na 1h pracy.
Oczekiwanie 1000+ za podlaczenie wallbox to naciaganie…
Dokładnie tak - jeżeli prosta operacja podłączenia wallboxa zajmuje elektrykowi 1-2h to kwota winna być adekwatna. Jeżeli jest dobry i działa w niezłym punkcie to 2-3 zlecenia tego typu w ciągu dnia ogarnie. Jeżeli jest kiepski to takie roboty wpadają mu co 2-3 dni i wtedy próbuję kosić jeleni.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
2-3 montaże wallboxów dziennie ??? To ile się sprzedaje tych elektryków ??? W innych światach chyba żyjemy 😀
Zlecenia tego typu to też mogą być podłączenia płyt indukcyjnych czy innych operacji o podobnym charakterze.
A na marginesie - wyrobienie sobie niezłej pozycji w dużej aglomeracji ze specjalizacją - montaż WallBoxów różnych marek to tez nie głupi kierunek działania.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Jak się nie krzyczy 1500 albo 4500 … to po swoim elektryku widzę … że takich gniazdek/płyt jak moje montuje kilka dziennie :)
Ale być może, to też taktyka by poczekać na jednego i go skosić na 4500 :)

EnduroGuma

Zadomawiam się
Witam
proszę o pomoc
jak mam dokończyć konfiguracje wyłącznika WC3
wi-fi jest ok
w instrukcji nic nie znalazłem
ps.
podłączyłem sam plus do plusa itp.

Attachments

• image_67176193.JPG
    image_67176193.JPG
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 29
  • image_123650291 (1).JPG
    image_123650291 (1).JPG
    143,7 KB · Liczba wyświetleń: 29
  • image_123650291.JPG
    image_123650291.JPG
    113,7 KB · Liczba wyświetleń: 29

piotrpo

Pionier e-mobilności
Tak dla porównania, dzisiaj gadałem z elektrykiem - pociągnięcie kabla 30m z przejściem przez 2 ściany, założenie zabezpieczeń, dostosowanie zabezpieczeń i podłączenie Wallboxa 2700+VAT robocizna i materiały.

inter

Pionier e-mobilności