Aktualizacje PowerUp

wemar

Fachowiec
Pojawiła się dziś u mnie 24-PU0121-FTDI-FX, wprowadzająca możliwość zdalnego otwierania przedniego bagażnika we wszystkich samochodach, które tej funkcji jeszcze nie posiadały.

Aktualizacja jest rozsyłana chyba automatycznie, bo u mnie ta funkcjonalność już działała, a mino to aktualizacja się wgrała.
Niestety, funkcjonalność nie jest widoczna w aplikacji Fordpass, pomimo jej aktualizacji. Miałem kiedyś przycisk otwierania Frunka, ale zniknął po ktorejś aktualizacji (wtedy u mnie jeszcze to nie działało).

Last edited:

vwir

Pionier e-mobilności
Podgrzewanie baterii mam i ja. Teraz już wiem na 100% - jeśli nie przechodzi Wam aktualizacja (nie spełnione warunki, czy jakoś tak do mnie mówił) to prawdopodobnie macie zbyt niski poziom akumulatora 12V. Teoretycznie musi być minimum 80%, ale u mnie przy 78% już ruszyło. Jako iż ładowanie AC ładuje akumulator 12V, to wystarczyła godzina ładowania AC. Wcześniej aktualizacja nie chciała przejść. Jeśli macie integrację z home assistantem to stan akumulatora 12V jest widoczny jako sensor fordpass_battery:
1713844124380.png

miken

Zadomawiam się
Tak wiem, czekam i czekam... Przez tydzień instalowała mi się poprzednia aktualizacja dot. portu ładowania i ładowania DC i co to tam w niej było, bo nie mogłem dojechać z aku. 12V do 80% ale w końcu się udało i jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony tą aktualizacją, bo już te nowe algorytmy i poprawę ładowania DC doceniłem w drodze do Włoch. 💪

Teraz czekam na te aktualizację radia, może niebawem i ona doleci... 😜

PS. Rob z FordPass Community napisał mi, że przed nami jeszcze kilka mniejszych aktualizacji i nowości przed czymś dużym... Czekam więc jeszcze bardziej, mając nadzieję, że jednak naprawdę doszli do wniosku, że czas zakończyć nasze i ich męki, a więc nie ma co się tym SYNCiem zajmować, bo jedno poprawią a drugie spie***, i lepiej oddać ten cały infotainment specjalistom którzy jednak robią to lepiej i jakimś cudem Android Automotive z natywnymi mapami i evrouting od Google się jednak pojawi... 😜

Mam dość komunikatów, że mój Pixel 6P osiągnął z zbyt wysoką temperaturę na Android Auto...🤭 A Samsung dodatkowo z uporem maniaka gubi aplikacje i czasem Waze jest, a czasem go nie ma...

PS 2. Ktoś z Was wczoraj chciał ładować się na Ionity w Koprze na Słowenii? Bo właśnie kończyłem ładowanie i podjechał czarny Mach-E na polskich numerach, ale widząc komplet przy słupkach ewakuował się natychmiast, a ja 2 minuty po nim... Próbowałem dawać znaki dymne, ale bezskutecznie. 😜

vwir

Pionier e-mobilności
Mam dość komunikatów, że mój Pixel 6P osiągnął z zbyt wysoką temperaturę na Android Auto
Pewnie wpięty w ładowarkę w czasie używania AA? To jest killer - tak samo Pixel mojej żony jak i mój iPhone. Doceniam brak ładowarki indukcyjnej na drugim miejscu na telefon. Gdy się przegrzewa to go tam przekładam. Chociaż żona ma lepszy patent. Wkłada telefon we wnękę obok wewnętrznej klamki otwierania drzwi. Boczny wylot powietrze ma skierowany w prawy dolny róg (miejsce pasażera) i okazuje się, że wtedy idealnie chłodzi telefon ;)

miken

Zadomawiam się
Pewnie wpięty w ładowarkę w czasie używania AA? To jest killer - tak samo Pixel mojej żony jak i mój iPhone. Doceniam brak ładowarki indukcyjnej na drugim miejscu na telefon. Gdy się przegrzewa to go tam przekładam. Chociaż żona ma lepszy patent. Wkłada telefon we wnękę obok wewnętrznej klamki otwierania drzwi. Boczny wylot powietrze ma skierowany w prawy dolny róg (miejsce pasażera) i okazuje się, że wtedy idealnie chłodzi telefon ;)
Niestety tak. Po odłączeniu od kabla i wyciągnięciu z obudowy zaczął "oddychać"... Pewnie to też moja zasługa, bo jadę na AA w wersji beta 11.8.xxx i na Androidzie 15 też beta... Więc coś tu może nie być do końca zoptymalizowane... Ale ponarzekać można. 🤪

vwir

Pionier e-mobilności
Niestety tak. Po odłączeniu od kabla i wyciągnięciu z obudowy zaczął "oddychać"... Pewnie to też moja zasługa, bo jadę na AA w wersji beta 11.8.xxx i na Androidzie 15 też beta... Więc coś tu może nie być do końca zoptymalizowane... Ale ponarzekać można. 🤪
Żone ma nie-beta, ja mam iOS i też się grzeją jak głupie. Z tego co zauważyłem to Yanosik jest głównym winowajcą. Słabo go zoptymalizowali.

PeBruY

Zadomawiam się
Żone ma nie-beta, ja mam iOS i też się grzeją jak głupie. Z tego co zauważyłem to Yanosik jest głównym winowajcą. Słabo go zoptymalizowali.
U mnie bez Yanosika też się grzał. Ale zdarzało mi się trzymać telefon przez półtorej godziny na ładowarce i nic się nie stało (poza może skróceniem życia baterii), choć telefon był naprawdę ciepły (ok. 50 stopni bateria). To powiadomienie o przegrzewaniu chyba dopiero ostatnio zrobili i u mnie pojawia się po ok. 20 minutach jazdy, choć telefon wtedy nie jest jeszcze aż tak ciepły.

wemar

Fachowiec
U mnie nadal nie działa tryb głośnomówiący. Inne funkcje związane z przekazywaniem głosu telefon-auto działają OK. tylko gdy chciałbym wykonać lub odebrać telefon, to zamiast typowego tuuu-tuuu jest szszszsz-szszszsz.

Dawid1991

Zadomawiam się
U mnie jest dokładnie to samo, nie mogę rozmawiać przez android auto. Ciekawe kiedy to naprawią. I wczoraj dostałem takie powiadomienie w apce:

Attachments

• Screenshot_2024-05-01-10-40-39-242_com.ford.fordpass.jpg
    Screenshot_2024-05-01-10-40-39-242_com.ford.fordpass.jpg
    652,6 KB · Liczba wyświetleń: 8

Najnowsze dyskusje