Rabaty pod koniec kwartału?

sigg

Posiadacz elektryka
Cześć,

zastanawiam się nad zakupem modelu Y i na amerykańskich forach wyczytałem, że Tesla ma bardzo agresywne plany sprzedażowe rozliczane kwartalnie, więc często pod koniec kwartału udaje się wyrwać spore rabaty na zakup, szczególnie na auta ze stocku.

Czy spotkał się ktoś z was w tym Polsce? Czy można w jakiś sposób negocjować cenę?

Na stronie Tesli przeglądałem oferty aut dostępnych na już lub wkrótce i obecnie ceny są identyczne jak w konfiguratorze.

inter

Pionier e-mobilności
Cześć,

zastanawiam się nad zakupem modelu Y i na amerykańskich forach wyczytałem, że Tesla ma bardzo agresywne plany sprzedażowe rozliczane kwartalnie, więc często pod koniec kwartału udaje się wyrwać spore rabaty na zakup, szczególnie na auta ze stocku.

Czy spotkał się ktoś z was w tym Polsce? Czy można w jakiś sposób negocjować cenę?

Na stronie Tesli przeglądałem oferty aut dostępnych na już lub wkrótce i obecnie ceny są identyczne jak w konfiguratorze.
W Tesli nie ma negocjacji cen. Może się pojawią w inventory jakieś z rabatami. Ale raczej, bym się nie spodziewał.

krzyk

Zadomawiam się
Pod koniec Q1 nie było promocji. Albo w sumie była, ale najpierw podnieśli ceny o 10k zł (na chyba tydzień przed końcem kwartału) a w inventory pojawiły się wtedy modele tańsze o te 10k zł - czyli w cenie jak przed podwyżką.

Też czekałem na promocje, ale wymiękłem po tym jak zapowiedzieli podwyżki, i kupiłem. Nie żałuję:)

6a8

Posiadacz elektryka
Cześć,

zastanawiam się nad zakupem modelu Y i na amerykańskich forach wyczytałem, że Tesla ma bardzo agresywne plany
U nas też się całkiem sporo o tym pisze :)
Inventory Twoim przyjacielem jest.
@Michał ma stronę do polowań na ceny i ich obserwacji.

sigg

Posiadacz elektryka
U nas też się całkiem sporo o tym pisze :)
Inventory Twoim przyjacielem jest.
@Michał ma stronę do polowań na ceny i ich obserwacji.
No właśnie patrzyłem na inventory przez ostatnie 2 tygodnie i żadnego choćby o złotówkę tańszego nie znalazłem (nie liczę aut demonstracyjnych).

Michal

Moderator
Nowy model, więc brak promocji. Coś się może pojawić w czerwcu.

Michal

Moderator

zibizz1

Pionier e-mobilności
To co się sprzedaje nie jest przeceniane. Co do samych promocji to pod koniec kwartału coś robia, ale nie zawsze, nie na wszystkie modele i nie wiadomo co, niekoniecznie jest to promocyjna cena, może być inna zachęta np punkty/darmowe kilometry.
Xa wyrwałem na takiej promocji, cena była ~10% niższa przez wrzesień 2023.

Z tego co widać tutaj

To zarówno Y jak i 3 jest coraz więcej w inventory więc po aktualnych cenach chyba troszkę za wolno schodzą