Rabaty pod koniec kwartału?

inter

Pionier e-mobilności
Ja bym czekał na koniec czerwca, jeśli nawet nie zrobią rabatów, to może dadzą jakieś darmowe km czy coś.
Tak, dadzą standardowe 150 km. Widać, że po zmianie ksiegowego, zmieniła się strategia Tesli.

Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka

Michal

Moderator
Przecież strona PL jest pusta :p

Michal

Moderator
Jeśli chodzi o ceny TMY, to proponuje sprawdzić historyczne na mojej stronce:
Widać tam, że jedynie TMYRWD była historycznie tańsza w PL, więc nie wiem czy można się spodziewać tutaj jakiś spadków cen. TMYLRAWD jest obecnie najtańsza w historii.

deCastelano

Fachowiec
Co do rabatów na koniec kwartału to ja skorzystałem e ten sposób, że zamówiłem auto niebieskie, które miało dotrzeć do końca czerwca, ale zadzwonili ok. 20 czerwca, że nie dotrze i mogę wybrać każdy inny kolor za darmo i dostanę rozszerzonego autopilota. Także zgodnie z cennikiem oszczędziłem 34k PLN ;-)

Michal

Moderator
To co się sprzedaje nie jest przeceniane. Co do samych promocji to pod koniec kwartału coś robia, ale nie zawsze, nie na wszystkie modele i nie wiadomo co, niekoniecznie jest to promocyjna cena, może być inna zachęta np punkty/darmowe kilometry.
Xa wyrwałem na takiej promocji, cena była ~10% niższa przez wrzesień 2023.

Z tego co widać tutaj

To zarówno Y jak i 3 jest coraz więcej w inventory więc po aktualnych cenach chyba troszkę za wolno schodzą
Te dane o ilościach aut są trochę ściemnione, bo na kilku rynkach może być prezentowany ten sam pojazd, który na dodatek jest w transporcie. Moim zdaniem to ma naprawdę nie wiele wspólnego z faktycznym stanem magazynowym Tesli. Moim zdaniem to "coraz więcej" wynika właśnie ze zmiany sposobu prezentacji tego co może być kupione.

inter

Pionier e-mobilności