Promocyjne finansowanie na Y AWD

Hermes

Posiadacz elektryka
Co za bzdura z tym "załóż działalność, weź dotację i (...) zawieś".
W warunkach dotacji jest zapis O TRWAŁOŚCI przedsięwzięcia. Zawieszasz, a więc przerywasz, nie ma trwałości - i zwrot dotacji.
Za głupotę propagowaną publicznie powinny być kary, bo ktoś w dobrej wierze uwierzy w te brednie i kłamstwa.

nabrU

Moderator
Kary to powinny być za komplikowanie życia w PL :poop:
W normalnym kraju dotacja na EV była / jest automatycznie wliczana do ceny sprzedaży samochodu przez sprzedawcę, nie trzeba żadnych naklejek i nie ma limitu czasowego (dotowany samochód można sprzedać na drugi dzień)

Hermes

Posiadacz elektryka
Oczywiście.
Sytuacja, kiedy za zamiennie kropkę lub przecinek w kwocie (np. 20.000 zamiast 20,000,00) albo za obecność lub nieobecność po przecinku ,00 zer jest wniosek o dotację odrzucany "bo tak", to dziękujmy urzędnikom, bo to zupełnie inny gatunek (nie)człowieka.
Winnym też jest PiS, który musiał zrobić dotacje - ale zrobił to tak, żeby zniechęcić na maxa i aby było ale tak trochę (nie) było.

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Co za bzdura z tym "załóż działalność, weź dotację i (...) zawieś".
W warunkach dotacji jest zapis O TRWAŁOŚCI przedsięwzięcia. Zawieszasz, a więc przerywasz, nie ma trwałości - i zwrot dotacji.
Za głupotę propagowaną publicznie powinny być kary, bo ktoś w dobrej wierze uwierzy w te brednie i kłamstwa.

Nawet na forum jest opisany przykład leasingu i dotacji przy zawieszonej działalności. Nie było z tym problemu, bo nie ma takich zapisów w umowie.

Hermes

Posiadacz elektryka
Przestań tutaj szerzyć kłamstwa i propagandę - jest zapis w umowie o dotację O TRWAŁOŚCI PRZEDSIĘWZIĘCIA. Czyli BOŚ ma pełne prawo zażądać ZWROTU dotacji, jeśli zawiesi się działalność choćby na 1 dzień.
Jak chcesz sobie ryzykować, bo "może ktoś nie zauważy" to nie mój problem.
To że "komuś się udało", to jest tak samo głupie stwierdzenie, że "jechałem 200 km/h po mieście i nie dostałem mandatu". Tak, raz na jakiś czas może się udać - choć NIE WIEMY, czy kilka m-cy później nie przyjdzie żądanie zwrotu dotacji. A O TYM JUŻ NIKT NIE NAPISZE, bo musiałby przyznać, że się mylił. A przysłowiowych cywilnych "jaj" w dzisiejszych czasach mało kto ma - aby mieć odwagę cywilną przyznać się do własnego błędu publicznie - zwykle tacy milczą lub zwalają swoją winę na innych.
Problem w tym że ktoś może uwierzyć w te twoje kłamstwa i bzdury - i stracić kupę pieniędzy.
Kłamcą jesteś - do tego bez wiedzy.
Taka prawda.

P.S. Możecie mnie tutaj zbanować za... pisanie PRAWDY. :)

Michal

Moderator
Przecież on chyba pisze o braniu leasingu, a nie dotacji.

Michal

Moderator
Nieprawda.
Napisał, że "zakładasz działalność, bierzesz dotację i leasing".

Moderator i nie czyta?
Moderator czyta jak mu zgłoszą ;)
(Przegapiłem)

Last edited: