Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

Jeffero

Zadomawiam się
To rejestracja nowego auta przez leasing odbywa się tego samego dnia? U mnie już te papiery jednak dzisiaj przyszły do leasingu, jutro maja dać do rejestracji, ale mówią że w Szczecinie rejestracja auta może potrwać nawet do 03.06. To jest w ogóle możliwe, żeby tak długo to trwało?

eugtor

Posiadacz elektryka
odbieram w Ząbkach standardowego Long Range zamówienie z dn. 27.04. - Pani powiedziała, że auto będzie dostarczone na koniec Maja, nie podała konkretnej daty
U mnie LR zamówiona 22.04, dziś pani powiedziała że odbiór w pierwszym tygodniu czerwca 🤷‍♂️

Iskra

Tesla model 3 Highland
To rejestracja nowego auta przez leasing odbywa się tego samego dnia? U mnie już te papiery jednak dzisiaj przyszły do leasingu, jutro maja dać do rejestracji, ale mówią że w Szczecinie rejestracja auta może potrwać nawet do 03.06. To jest w ogóle możliwe, żeby tak długo to trwało?
Tak, dziś byłem w Szczecińskim urzędzie spróbować zarejestrować auto. System jak za komuny: Jak chcesz umówić termin z przyszłą datą to najszybciej 6 czerwca, jeśli chcesz załatwić rejestrację w ten sam dzień to musisz stanąć po numerek wydawany w okienku bezpośrednio przez panią - liczba numerków ograniczona wiec trzeba przyjść przed otwarciem urzędu około 06.30-07.00 aby dostać numerek na rejestrację tego samego dnia. Urząd otwierają od 7.30.

Michal

Moderator
Tak, dziś byłem w Szczecińskim urzędzie spróbować zarejestrować auto. System jak za komuny: Jak chcesz umówić termin z przyszłą datą to najszybciej 6 czerwca, jeśli chcesz załatwić rejestrację w ten sam dzień to musisz stanąć po numerek wydawany w okienku bezpośrednio przez panią - liczba numerków ograniczona wiec trzeba przyjść przed otwarciem urzędu około 06.30-07.00 aby dostać numerek na rejestrację tego samego dnia. Urząd otwierają od 7.30.
Zapraszam do Warszawy na Ludną - tutaj praktycznie bez kolejek do rejestracji.

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
O kurde. Nie strasz.
Ja idę w Krakowie jutro...niby mam wyklikany termin. Zobaczymy.

Hubi

Fachowiec
Szczecin akurat od lat słynie z ogromnych kolejek i długich terminów rejestracji.
Leasingodawcy są już nauczeni, że na rejestrację w Szczecinie trzeba przeznaczyć około tygodnia.

Pod urzędem są nawet stacze kolejkowi za kasę! Przychodzą o 6:30 i odbierają numerki na handel :D

W innych miastach powinno być lepiej ;)

Last edited:

lukas220

Zadomawiam się
Powiat Wodzisławski podobnie-20 minut i tablice gotowe. Szkoda, że samochód zarejestrowany, ubezpieczony a z Tesli brak terminu odbioru...