Zabezpieczenie przed przegrzaniem kabiny.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Przechylenie/intruz
No właśnie. Wydaje mi się, że kluczowa jest właśnie opcja przechylenie/intruz... Zawsze tłumaczyłem to sobie tym, że nawiewy wewnątrz mogą wywołać jakiś ruch obecnych tam przedmiotów. Ale ta teoria nie zgadzała by się z faktem, że podczas włączonej opcji przechylenie/intruz można włączyć schłodzenie albo nagrzanie auta zdalnie :p

EDIT: No tak, jest to nawet w instrukcji...
1716449921311.png

Last edited:

ciastek

Pionier e-mobilności
Ale ta teoria nie zgadzała by się z faktem, że podczas włączonej opcji przechylenie/intruz można włączyć schłodzenie albo nagrzanie auta zdalnie :p
Teoria dalej się trzyma, gdyż zdalne włączenie klimatyzacji nie raz spowodowało u mnie właczenie alarmu. Szczególnie w upalne dni. Więc zapewne od wibracji sprężarki.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Teoria dalej się trzyma, gdyż zdalne włączenie klimatyzacji nie raz spowodowało u mnie właczenie alarmu. Szczególnie w upalne dni. Więc zapewne od wibracji sprężarki.
No to to tak - też tak miałem. Bardziej chodzi mi o brak konsekwencji Tesli (co burzy moją teorię): na jedno pozwala a na drugie już nie. Chociaż już nie takie kwiatki były w oprogramowaniu więc może to nie feature tylko bug (w którymś z tych dwóch przypadków) :)

Pepek

Posiadacz elektryka

chewbacca

Posiadacz elektryka
U mnie da się to obejść włączając w apce najpierw dog mode potem ochronę przed przegrzaniem i wyłączając dog mode. I wtedy i sentry i przechylenie/intruz są włączone i działają a do tego zostaje włączona ochrona przed przegrzaniem. Ale działa to tylko do uruchomienia samochodu i nastepnym razem znowu trzeba całą procedurę powtórzyć.
Kurczę faktycznie to działa. Piękna sprawa. Mam nadzieję, że alarmu to nie wyłącza… Bo tego nie sprawdzałem :)

Ratt

Posiadacz elektryka
A u mnie w sofcie 2024.14.6 z apką v4.33.0 przestało działać :( Ale zawsze wiedziałem że to był bug a nie feature :)

Darek1

Posiadacz elektryka
U mnie da się to obejść włączając w apce najpierw dog mode potem ochronę przed przegrzaniem i wyłączając dog mode. I wtedy i sentry i przechylenie/intruz są włączone i działają a do tego zostaje włączona ochrona przed przegrzaniem. Ale działa to tylko do uruchomienia samochodu i nastepnym razem znowu trzeba całą procedurę powtórzyć.
U mnie też to działa. Pierwszy raz udało się odpalić zabezpieczenie przed przegrzaniem :)

Przechylenie/intruz chyba też trzeba wyłączać przy każdym wyjściu z samochodu. Wczoraj wyłączyłem przechylenie/intruz, a dzisiaj z powrotem włączone, także znowu nie mogę włączyć zabezpieczenia przed przegrzaniem z apki, tylko przez tryb psa. Nie jest to aż tak kłopotliwe, bo wszystko jest w jednym miejscu

chewbacca

Posiadacz elektryka
A u mnie w sofcie 2024.14.6 z apką v4.33.0 przestało działać :( Ale zawsze wiedziałem że to był bug a nie feature :)
Kurcze mam dokładnie te same wersje softu w aucie i apki w telefonie (iOS) i działa pięknie! W jakim sensie przestało działać u Ciebie? Po aktywacji trybu psa już nie da się zmienić opcji ochrony przed przegrzaniem kabiny?

Ratt

Posiadacz elektryka
Kurcze mam dokładnie te same wersje softu w aucie i apki w telefonie (iOS) i działa pięknie! W jakim sensie przestało działać u Ciebie? Po aktywacji trybu psa już nie da się zmienić opcji ochrony przed przegrzaniem kabiny?
Da się tylko jak wyłączam dog mode to na tym pasku na dole od ochrony przed przegrzaniem samo z powrotem przeskakuje na off. Do tej pory zostawało włączone a po ostatniej aktualizacji nie wiem czy softu w aucie czy apki zaczęło się wyłączać.