Tani Wallbox 11kW ?

chewbacca

Posiadacz elektryka
Bez kabla, bez wi-fi, modbus. Generalnie golas :)
...ale ma wbudowane RCD-DD 6mA! Ja u siebie właśnie zamontowałem (Schneider EVH4S11N2) i sama jakość komponentów, instrukcja i jej szczegółowość (zamieścili nawet na jaką odległość odizolować kable, dokręcić wkręty do ściany czy z jakim momentem dokręcić poszczególne śrubki w wallboxie!) jest top class. Przyjemność podczas montażu porównywalna z przyjemnością podczas składania klocków lego :)

UTK2011

Nowy na Forum
Witam wszystkich.
Niebawem odbieram nową Teslę 3 i szukam ładowarki na siłę 11 kW najlepiej mobilnej żeby ją zabierać również na wyjazdy z tego co widzę są na olx i proszę o polecenie co warto zakupić:

Nie biorę pod uwagę ładowarek 22 kW z racji że Tesla ma tylko ładowarkę pokładową 11 kW.

Chyba że warto 22 kW jako przyszłościowe rozwiązanie np: coś takiego:

Pozdrawiam.

Last edited:

Olecki

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich.
Niebawem odbieram nową Teslę 3 i szukam ładowarki na siłę 11 kW najlepiej mobilnej żeby ją zabierać również na wyjazdy z tego co widzę są na olx i proszę o polecenie co warto zakupić:

Pozdrawiam.

Wersja trochę tańsza :

lub odrobinę droższa (za nowszą rewizję i wyższą klasą szczelności odudowy)

Do tego można na nie czasem wyrwać jakieś kupony rabatowe z aliexpess więc może wyjść nawet taniej. Wysyłka z EU czyli bez cła.

kswad12

No to z prądem
...ale ma wbudowane RCD-DD 6mA! Ja u siebie właśnie zamontowałem (Schneider EVH4S11N2) i sama jakość komponentów, instrukcja i jej szczegółowość (zamieścili nawet na jaką odległość odizolować kable, dokręcić wkręty do ściany czy z jakim momentem dokręcić poszczególne śrubki w wallboxie!) jest top class. Przyjemność podczas montażu porównywalna z przyjemnością podczas składania klocków lego :)
U mnie też już wisi, gotowy do działania.
Montaż bardzo przyjemny, potwierdzam. Jedynie brakowało mi możliwości wyprowadzenia kable z góry.
Za te pieniądze wole Schneidera jednak, niż jakieś w 100% chińskie marki. (zwłaszcza ze kabel Type2 jest dołączony do każdego EV)
Teraz czeka na TM3P 🚢
IMG_4747.JPG

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich.

Nie biorę pod uwagę ładowarek 22 kW z racji że Tesla ma tylko ładowarkę pokładową 11 kW.

Chyba że warto 22 kW jako przyszłościowe rozwiązanie np: coś takiego:

Pozdrawiam.
Pytanie czy potrzebujesz koniecznie na siłę. Nie ma sensu kupować 22kw to na pewno o ile nie planujesz w najbliższym czasie kupić BEV z taką ładowarką pokładową. Ja bym polował na okazję kupić coś markowego. Mam taką zasadę że na urządzeniach długotrwale podłączonych do prądu bez nadzoru nie oszczędzam i nie kupuję "krzaków".

Ev3

Pionier e-mobilności
Nie ma sensu kupować 22kw to na pewno o ile nie planujesz w najbliższym czasie kupić BEV z taką ładowarką pokładową.
Jest sens.
Takie evse zapewni zasilanie we wszystkich możliwych konfiguracjach ładowarek pokładowych w samochodach, zarówno jedno jak i trzyfazowych, teraz i w przyszłości.
Kupisz raz i masz spokój na wieki.
A tak - zmienisz albo dokupisz inny samochód i możesz mieć konieczność zakupu kolejnego evse.

Piszę z autopsji.

Najnowsze dyskusje