Tesla Y a szerokość wjazdu do garażu

trevor

TMY LR AWD Czerwiec 2024
Witam,

Czy któryś z Państwa, użytkowników Tesli Y, korzysta z garażu o szerokości wjazdu 2,40 m ? (Jeden ze standardów bram Wiśniowski).
Obecnie jeżdżę SUVem o szerokości 1,88/2,12 (lusterka złożone/rozłożone) - wjeżdżam zawsze składając lusterka.
Wg specyfikacji szerokość Tesli Y to 1,98/2,13 m
Jakie są Państwa doświadczenia w tym temacie ?

Pozdrawiam, nowo zarejestrowany.

Ratt

Posiadacz elektryka
Witam,

Czy któryś z Państwa, użytkowników Tesli Y, korzysta z garażu o szerokości wjazdu 2,40 m ? (Jeden ze standardów bram Wiśniowski).
Obecnie jeżdżę SUVem o szerokości 1,88/2,12 (lusterka złożone/rozłożone) - wjeżdżam zawsze składając lusterka.
Wg specyfikacji szerokość Tesli Y to 1,98/2,13 m
Jakie są Państwa doświadczenia w tym temacie ?

Pozdrawiam, nowo zarejestrowany.
Zmieścisz się :) Będzie kwikał i pikał żebyś się zatrzymał ale jak "na oko" wejdzie to zmusisz go do przejechania :)

KrzysztofFly

Moderator
Ooo...
Zobaczyć, znaczy uwierzyć :)
Bardzo dziękuję !
Też mam w jednym garażu 2.40, rzadko w nim parkuję Y (trzymam w nim Stelvio, a on też szeroki i się swobodnie mieści), jednak jak już wjeżdżam tam Y, to nigdy nie składam lusterek i też jest spoko.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Złożenie lusterek nie wiele daje co widać po wymiarach podanych przez autora, zyskujemy tylko po 7.5 cm, lepiej nawet nie składać bo dobrze można kontrolować czy centralnie się wjeżdża, łatwo porównać odległości od lusterek do muru albo słupków w bramie

chess_m

Posiadacz elektryka
Złożenie lusterek nie wiele daje co widać po wymiarach podanych przez autora, zyskujemy tylko po 7.5 cm, lepiej nawet nie składać bo dobrze można kontrolować czy centralnie się wjeżdża, łatwo porównać odległości od lusterek do muru albo słupków w bramie
U mnie podobnie. Ze dwa razy wjechałem ze złożonymi lusterkami. Raz spróbowałem bez składania i tak już zostało.