Przechylenie/intruz
Przechylenie/intruz
No właśnie. Wydaje mi się, że kluczowa jest właśnie opcja przechylenie/intruz... Zawsze tłumaczyłem to sobie tym, że nawiewy wewnątrz mogą wywołać jakiś ruch obecnych tam przedmiotów. Ale ta teoria nie zgadzała by się z faktem, że podczas włączonej opcji przechylenie/intruz można włączyć schłodzenie albo nagrzanie auta zdalniePrzechylenie/intruz
Teoria dalej się trzyma, gdyż zdalne włączenie klimatyzacji nie raz spowodowało u mnie właczenie alarmu. Szczególnie w upalne dni. Więc zapewne od wibracji sprężarki.Ale ta teoria nie zgadzała by się z faktem, że podczas włączonej opcji przechylenie/intruz można włączyć schłodzenie albo nagrzanie auta zdalnie![]()
No to to tak - też tak miałem. Bardziej chodzi mi o brak konsekwencji Tesli (co burzy moją teorię): na jedno pozwala a na drugie już nie. Chociaż już nie takie kwiatki były w oprogramowaniu więc może to nie feature tylko bug (w którymś z tych dwóch przypadków)Teoria dalej się trzyma, gdyż zdalne włączenie klimatyzacji nie raz spowodowało u mnie właczenie alarmu. Szczególnie w upalne dni. Więc zapewne od wibracji sprężarki.
Tej opcji nie mam, mam tylko sam "Alarm" i on jest cały czas włączony.
Kurczę faktycznie to działa. Piękna sprawa. Mam nadzieję, że alarmu to nie wyłącza… Bo tego nie sprawdzałemU mnie da się to obejść włączając w apce najpierw dog mode potem ochronę przed przegrzaniem i wyłączając dog mode. I wtedy i sentry i przechylenie/intruz są włączone i działają a do tego zostaje włączona ochrona przed przegrzaniem. Ale działa to tylko do uruchomienia samochodu i nastepnym razem znowu trzeba całą procedurę powtórzyć.
U mnie też to działa. Pierwszy raz udało się odpalić zabezpieczenie przed przegrzaniemU mnie da się to obejść włączając w apce najpierw dog mode potem ochronę przed przegrzaniem i wyłączając dog mode. I wtedy i sentry i przechylenie/intruz są włączone i działają a do tego zostaje włączona ochrona przed przegrzaniem. Ale działa to tylko do uruchomienia samochodu i nastepnym razem znowu trzeba całą procedurę powtórzyć.
Kurcze mam dokładnie te same wersje softu w aucie i apki w telefonie (iOS) i działa pięknie! W jakim sensie przestało działać u Ciebie? Po aktywacji trybu psa już nie da się zmienić opcji ochrony przed przegrzaniem kabiny?A u mnie w sofcie 2024.14.6 z apką v4.33.0 przestało działaćAle zawsze wiedziałem że to był bug a nie feature
![]()
Da się tylko jak wyłączam dog mode to na tym pasku na dole od ochrony przed przegrzaniem samo z powrotem przeskakuje na off. Do tej pory zostawało włączone a po ostatniej aktualizacji nie wiem czy softu w aucie czy apki zaczęło się wyłączać.Kurcze mam dokładnie te same wersje softu w aucie i apki w telefonie (iOS) i działa pięknie! W jakim sensie przestało działać u Ciebie? Po aktywacji trybu psa już nie da się zmienić opcji ochrony przed przegrzaniem kabiny?