Nawigacja w starej eSce

sxj

Nowy na Forum
Cześć. Moja stara Tesla S 85 (USA) od początku jej posiadania nie ma sprawnej nawigacji. Nie potrafi wyznaczyć trasy poza wyrysowaniem prostych linii łączących poszczególne Superchargery na trasie. Wygląda to komicznie i do niczego się nie przydaje. Człowiek który robił jej aktualizacje na Europę jakoś nie dał rady. Czy zna ktoś kogoś kto potrafi ogarnąć nawigację? Mieszkam w Opolu.

Michal

Moderator
Odezwij się do ev repair garage - obstawiam brak modemu na EU -> brak łączności GSM -> brak możliwości połączenia z serwerami Tesla i wyznaczenia trasy.

STMS

Pionier e-mobilności
Odezwij się do ev repair garage - obstawiam brak modemu na EU -> brak łączności GSM -> brak możliwości połączenia z serwerami Tesla i wyznaczenia trasy.
a w przy takim problemie to polaczenie przez WiFi by nie pomogło ?

sxj

Nowy na Forum
a w przy takim problemie to polaczenie przez WiFi by nie pomogło ?
Samochód ma połączenie z Internetem, działa Spotify, wyświetla mapy na bieżąco, widzi ładowarki itd. Jedyna rzecz to ta nieszczęsna nawigacja.

Attachments

• 20240531_141755.jpg
    20240531_141755.jpg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 10

Michal

Moderator
Pokaż co masz po wejściu w zakładkę software i przescrollowaniu na dół. Wersja oprogramowania i map.

STMS

Pionier e-mobilności
Samochód ma połączenie z Internetem, działa Spotify, wyświetla mapy na bieżąco, widzi ładowarki itd. Jedyna rzecz to ta nieszczęsna nawigacja.

to wygląda jakby mapy nie miały narysowanych dróg - wg mnie nie jest poprawnie wgrana mapa

co nie znaczy, że się da ją poprawnie zainstalować - tego nie wiem

Najnowsze dyskusje