Juniper - czy warto czekać?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
dobra jeszcze aktualizacja po ujawnieniu cennika Greenway. czy warto czekać na Juniper? - nie warto ;(

Bronek

Pionier e-mobilności
Może taka rada ?
Pierwszy elektryk - kupuj Y jaki jest teraz , bo warto .
Masz elektryka - czekaj np z rok, może będzie nowy lub inny ?

kubatar

Pionier e-mobilności
Problem z Y Juniper jest taki ze będzie najwczesniej w EU w 2025, po wyższych cenach i z gorszą dostępnością (pewnie dłużej bedzie trzeba czekać bo popyt wzrosnie). Na rabaty nie liczylbym wczesniej niz po roku od rozpoczęciu dostaw.
Jesli ktoś zatem bierze auto w leasing na 3 lata to ja nie czekałbym zwłaszcza ze chyba jest jeszcze szansa na zlapanie sie na dopłatę.

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Co do „gorszej dostępności” odświeżonej wersji - nie wierzę - moce są, przestawią całą produkcję na nową wersję i jeszcze „przypadkowo” trafi na kolejny etap rozbudowy Gigaberlin :) Natomiast miło to wszystko obserwować, ciesząc się swoją Teslą w podróżach :)

kubatar

Pionier e-mobilności
Przez gorszą dostępność rozumialem to ze ludzie "rzucą" sie na nowy model i zrobi sie górka zamówień a dostawy będą stałe.

eimi

Pionier e-mobilności
Ja mam 2 małych brzdącow a Teslę Y odrzuciłem bo jest to krowa, w wersji LR ma taki realny zasięg jak 3 RWD, a do tego nie wjade z nią do garażu w bloku z trumna na dachu a 3jka wjeżdżam. Do samego bagażnika wchodzi gondolka i połowa bagażnika zostaje wolna więc jeżeli ktoś mówi że 3jka jest małym autem to chyba nawet nią nie jeździł.

kubatar

Pionier e-mobilności
Ja mam 2 małych brzdącow a Teslę Y odrzuciłem bo jest to krowa, w wersji LR ma taki realny zasięg jak 3 RWD, a do tego nie wjade z nią do garażu w bloku z trumna na dachu a 3jka wjeżdżam. Do samego bagażnika wchodzi gondolka i połowa bagażnika zostaje wolna więc jeżeli ktoś mówi że 3jka jest małym autem to chyba nawet nią nie jeździł.
Zatem Ciebie ten wątek nie dotyczy 😃
Ale skoro napisales o tej gondolce to podpytam czy wchodzi również podwozie z wózka i jeszcze zostaje wolna połowa bagaznika? Osobiscie wózek ładowałem do hatchbacka compact ale jedynie podwozie a gondola szła na przednie siedzenie.

Hermes

Posiadacz elektryka
To tylko wrażenie - w rzeczywistości, szczególnie na długość, to praktycznie takie same "krowy".
Tylko w środku różnica ogromna w przestrzeni. :)

Najnowsze dyskusje