S3XY Knob

Jaceq

Pionier e-mobilności
Krotkie pytanie: Posiadasz? Warto? Kupilbys ponownie?
Mam knoba, lubię go i używam, pewnie teraz bym nie kupił ze wzgl. na cenę (zamawiałem w przedsprzedaży plus dodatkowy rabat od Bjorna). W wersji mini wystarczy sam Commander i pewnie obecnie bym tylko to brał. Moim zdaniem knob fajniejszy niż guziczki bo widać co się dzieje.

stanwise

Zadomawiam się
A gdzie masz je zamontowane?
Bo ja jeszcze nic estetycznego w tym temacie nie widzialem.
Pochowane w dyskretnych miejscach:
- od strony kierowcy z lewej strony przy kolumnie kierownicy (do grzania baterii i składania lusterek)
- od strony pasażera po lewej stronie od schowka, prawie schowany pod ekranem (do otwierania schowka i odblokowywania blokady dziecięcej tylnych drzwi)

Attachments

• PXL_20240602_120206804.NIGHT.jpg
    PXL_20240602_120206804.NIGHT.jpg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 29
  • PXL_20240602_120440270.jpg
    PXL_20240602_120440270.jpg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 29

JED 3City

Fachowiec
Mam knoba, lubię go i używam, pewnie teraz bym nie kupił ze wzgl. na cenę (zamawiałem w przedsprzedaży plus dodatkowy rabat od Bjorna). W wersji mini wystarczy sam Commander i pewnie obecnie bym tylko to brał. Moim zdaniem knob fajniejszy niż guziczki bo widać co się dzieje.
No to mnie rozumiesz.
Natomiast obejrzalem rewjusy i tak srednio mi sie podoba to, ze Knob sobie, a ekran sobie (temp, wentylator)
Pochowane w dyskretnych miejscach:
- od strony kierowcy z lewej strony przy kolumnie kierownicy (do grzania baterii i składania lusterek)
- od strony pasażera po lewej stronie od schowka, prawie schowany pod ekranem (do otwierania schowka i odblokowywania blokady dziecięcej tylnych drzwi)
Dzieki.
Mega nie pasuja mi te przyciski wizualnie, ale Twoja ich konfiguracja - jak najbardziej.
Szczegolnie otwieranie schowka - to najlepszy przyklad, jak spierd...(Tesla) tak prosta rzecz, jak otwieranie schowka.

JED 3City

Fachowiec
Mowcie mi jeszcze...moze jednak przyciski maja sens?
Chociaz ja lubie widziec, co robie.

STMS

Pionier e-mobilności
Mnie wkurza że jak cos włączę to tylko widzę w aplikacji
ekran tesli nie reaguje
to samo jest przy knobie wiec dla mnie traci to sens bo miałbym rozdwojenia jaźni

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Mowcie mi jeszcze...moze jednak przyciski maja sens?
Chociaz ja lubie widziec, co robie.
można próbować skojarzeniowo powiązać funkcje z umiejscowieniem przycisku. Ja sobie ustawiłem
na kierownicy:
- sport/normal*
- krótki klakson
- wycieraczki szybciej
za ekranem:
- recyrkulacja
- schowek
pod łokciem:
- lusterka złożyć/rozjaśnić
- mruganie "dzięki"
- oświetlenie kabiny
- tylne przeciwmgłowe (ta funkcja chyba ostatnio nie działa)

*mam wrażenie, że tesla nie lubi zmieniania trybu przyspieszenia przez s3xy (a przynajmniej w kierunku chill na normal/sport)

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
A gdzie masz je zamontowane?
Bo ja jeszcze nic estetycznego w tym temacie nie widzialem.
Za ekranem mam w Xie 4 sztuki do obsługi drzwi. I 2 sztuki pod kierownicą, tam gdzie w innych autach są łopatki. Lewa do autopilota żeby łatwo włączyć/wyłączyć lewa ręką gdy prawa zajęta a z prawej strony chill/sport.

Lubię automatyzację, czyli np odblokowywanie portu ładowania klamką drzwi prawych tylnych

JED 3City

Fachowiec
Mnie wkurza że jak cos włączę to tylko widzę w aplikacji
ekran tesli nie reaguje
to samo jest przy knobie wiec dla mnie traci to sens bo miałbym rozdwojenia jaźni
Pisałem to powyżej- to odrzuca.

A i tak najlepsze jest, że Tesla robi absolutny minimalizm, a użytkownicy wręcz przeciwnie 🤭