U mnie zawsze działa, tylko jeśli przycisk długo nieużywany to przy pierwszym użyciu jest nawet do 1-2s opóźnienia. Jeśli nie działa to zawsze nie działa, jeden przycisk mi się kiedyś rozłączył i usunąłem i dodałem na nowo i działał a innym razem drzwi przestały reagować i procedura z dodaniem ponownie przycisku nic nie dała, chyba aktualizacja to poprawiła.
Napisałem, że nie zawsze
dobrze działa, a nie - że nie zawsze działa
Do zmiany trybu musi się dostosować cały samochód, nie tylko reakcja napędu. Tymczasem system jakby "nie wie" o zmianie trybu. Gdyby wiedział - pokazał by tryb na ekranie
Najwyraźniej to widać np. w takiej sytuacji: temperatura -10, grzanie kabiny. Przełączasz przyciskiem z chill na normal/sport. Przyspieszenie jest dziwne, czasem nie za bardzo działa, czasem efekt turbodziury. Bo samochód nie wie, że przyspieszenie normal/sport może wymagać więcej energii, która jest zużywana gdzie indziej? Nie wiadomo, jak wiele innych aspektów przełączenia jest pominięte przez metodę s3xy
Prawie dwa lata przełączałem tryby przez s3xy. Dopiero niedawno z tego zrezygnowałem i widzę, że coś było nie tak.
Być może praktycznym rozwiązaniem jest trzymanie domyślnie normal/sport, a przełączanie przyciskiem na Chill. Ale ja już nie ufam tej funkcji. Poza tym lubię mieć na ekranie info o trybie przyspieszenia