S3XY Knob

JED 3City

Fachowiec
Można jak ja, mieć ekstra telefon tylko do S3XY i Yanosika. Nie jest nawet kluczykiem jest na stałe w Tesli na magnetycznym uchwycie do ekranu
Ma SIM na kartę z autodoładowaniem m/w 3x w roku po ok 25 zł
View attachment 18260
No jest to jakieś rozwiązanie.
Ale można też używać głównego telefonu do tego samego, prawda?

Bronek

Pionier e-mobilności
Można tylko nawet go nie wyjmuję i mam w etui .A na tym dodatkowym wszystko mi się uruchamia jak odp ale auto.
Owszem mozna zautomatyzowac ten główny przez jakiś program do makro, ale to upierdliwe. A główne mi chodzi o Yanosika

Pepek

Posiadacz elektryka
to samo masz w aplikacji a ta wyjątkowo szybko i łatwo łączy się z Commanderem - nie widzę tu zalet knoba w widzę wady w postacie utrudnionego dostępu do schowka

poza tym ile razy w tygodniu podgrzewasz baterię ? u mnie to kilka razy max w miesiącu - więc schowek ważniejszy skoro ta czynność jest i tak bezproblemowa z telefonu
Tak, ale ja w trakcie jazdy włączam to grzanie baterii, a aplikację mam w telefonie, którego jednak w czasie jazdy nie używam. Więc argument za aplikacją - dla mnie - jest jednak nietrafiony.
Co do częstotliwości użycia - grzeję kilka razy w m-cu. Natomiast co do utrudnionego dostępu do tego schowka - hmm, te kilka cm mi żadnej różnicy nie robi, nie stwierdzam, żeby to jakoś mega utrudniło jego wykorzystanie, korzystam z niego głównie "na ślepo" i sama ręka bez problemu znajduje co tam jest mi potrzebne.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Tak, ale ja w trakcie jazdy włączam to grzanie baterii, a aplikację mam w telefonie, którego jednak w czasie jazdy nie używam. Więc argument za aplikacją - dla mnie - jest jednak nietrafiony.
Co do częstotliwości użycia - grzeję kilka razy w m-cu. Natomiast co do utrudnionego dostępu do tego schowka - hmm, te kilka cm mi żadnej różnicy nie robi, nie stwierdzam, żeby to jakoś mega utrudniło jego wykorzystanie, korzystam z niego głównie "na ślepo" i sama ręka bez problemu znajduje co tam jest mi potrzebne.
Nie mam appki to nie sprawdzę ale możliwe że da się zrobić jakiś skrót dla asystenta głosowego.

Pepek

Posiadacz elektryka
Nie mam appki to nie sprawdzę ale możliwe że da się zrobić jakiś skrót dla asystenta głosowego.
No na samo włączanie może i tak - aczkolwiek to oczywiście można też podpiąć w sexy buttonach. Natomiast ja pisałem o zalecie Knoba jako takiej, że można na samym Knobie zobaczyć aktualną temperaturę i włączyć/wyłączyć jeśli trzeba. Sprawdzanie aktualnej temp. głosowo może pewnie być trudniejsze. ;)

STMS

Pionier e-mobilności
No na samo włączanie może i tak - aczkolwiek to oczywiście można też podpiąć w sexy buttonach. Natomiast ja pisałem o zalecie Knoba jako takiej, że można na samym Knobie zobaczyć aktualną temperaturę i włączyć/wyłączyć jeśli trzeba. Sprawdzanie aktualnej temp. głosowo może pewnie być trudniejsze. ;)
Ale sprawdzenie temp w apce czy włączenie podgrzewania to raptem odpalenie apki

jeżeli to jest problem to jak go nie rozumiem

Pepek

Posiadacz elektryka
Ale sprawdzenie temp w apce czy włączenie podgrzewania to raptem odpalenie apki

jeżeli to jest problem to jak go nie rozumiem
No tak, ale ja w czasie jazdy staram się ograniczać użycie telefonu do zera, co tu by nie było możliwe. I jednakowoż wolę nie popełniać wykroczeń, jeśli mogę ich uniknąć. ;)

kristof46

Fachowiec
Tak czytam wasze wypowiedzi i chociaż sam myślę nad S3XY buttons to hmmm mam wrażenie że raz robimy właśnie coś odwrotne od tego co chce Tesla czyli minimalizm. Dwa jedna jak nie jedyna z rzeczy która by mi się naprawdę przydała czyli otwieranie frunka po dłuższym przytrzymaniu klamki kierowcy jest dostępna od razu po wpięciu kostki pod kable. Nawet przycisk nie jest potrzebny. W ogóle to nasłuchałem się że w Y z Berlina mega trudno zmieścić te dodatkowe kabelki pod pokrywą z tyłu. Faktycznie jest tam tak ciasno?

stanwise

Zadomawiam się
W ogóle to nasłuchałem się że w Y z Berlina mega trudno zmieścić te dodatkowe kabelki pod pokrywą z tyłu. Faktycznie jest tam tak ciasno?
Jest dość ciasno, ale bez przesady. Kabelek wchodzi bez problemu o ile robisz według instrukcji. Ale na upchnięcie tam samego Commandera nie ma co liczyć - u siebie upchnąłem kabelek razem z Commanderem pomiędzy szynę fotela pasażera a schowek.

Michał z Krakowa

Zadomawiam się
Jest dość ciasno, ale bez przesady. Kabelek wchodzi bez problemu o ile robisz według instrukcji. Ale na upchnięcie tam samego Commandera nie ma co liczyć - u siebie upchnąłem kabelek razem z Commanderem pomiędzy szynę fotela pasażera a schowek.
Ja tak samo - trochę mocnej taśmy dwustronnej i zapomniałem, że tam jest...

Najnowsze dyskusje