Zapytanie o ciekawe tematy na kanał YT

Tesla Highland

Nowy na Forum
Cześć,

Zaczynam prowadzić kanał na YouTube o TM3H i chciałbym się do was zwrócić z zapytaniem jakie wy widzicie tematy warte poruszenia, zweryfikowania oraz wyjaśnienia dla osób planujących zakup?

daniel

Señor Meme Officer
Cześć,

Zaczynam prowadzić kanał na YouTube o TM3H i chciałbym się do was zwrócić z zapytaniem jakie wy widzicie tematy warte poruszenia, zweryfikowania oraz wyjaśnienia dla osób planujących zakup?
Przypomniała mi się anegdota o Mozarcie.

Wolfganga Amadeusza Mozarta zaproszono na popis młodego pianisty z prośbą o ocenę jego gry. Po jej wysłuchaniu Mozart zwrócił się do młodzieńca:
– Talentu ci nie brak. Gdy będziesz dużo ćwiczyć, możesz daleko zajść.
– Ale ja chciałbym zacząć komponować już teraz. Mistrzu, powiedz jak się to robi?
– Musisz poczekać, aż będziesz starszy.
– Ale ty mistrzu komponowałeś, gdy byłeś dzieckiem!
– To prawda. Ale nigdy nie pytałem nikogo, jak to się robi.

Ale żeby nie zostawiać tego tylko tak to polecam zrobić standardowo: zobaczyć coś ciekawego na zagranicznym kanale i zrobić to po polsku, bo zakładam, że chcesz to zrobić po polsku.
Nie kupuj sprzętu, nagrywaj telefonem. Zobaczysz czy po dwóch filmach nadal będziesz chciał to robić.
Wydaje mi się, że sam Higland to za mało na kanał. Chyba, że na przykład zrobisz poradniki jak się montuje różne dodatki. Będziesz go rozbierał i pokazywał jak jest zbudowany i co gdzie można naprawić.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Daniel ma rację, ja dodam: jak nagrasz jeden odcinek to pokaż go ludziom, z którymi nie łączy się przyjaźń czy więzy rodzinne i niech oni krytycznie go ocenią. Zobacz czy jesteś w stanie usunąć błędy, które Ci pokażą i dopiero potem myśl o jego publikacji.
Są wady które można naprawić: kiepski montaż, kiepska reżyserka etc, ale np jak masz wadę wymowy, kiepską dykcję albo wysoki głos, to odbiór Twojego kanału będzie dość kiepski.
Ja np nie trawię kanałów ciężkich w odsłuchu, rażą mnie też błędy językowe czy używanie slangu (ale nad tym można popracować).

6a8

Posiadacz elektryka
A jakbyś odkrył prawdę o wibracjach w niektórych HL, myślę że sławę nawet międzynarodową masz zagwarantowaną :)

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ja się zastanawiam czy nie zacząć wrzucać kwiatków z rejestratora jazdy. Wczoraj na lewoskręcie X5 stanęła za sygnalizatorem w połowie na pasach, przed nią C4 już za pasami, wyszedł typ z X5 i drze japę na tego gościa z C4 pokazuje że pół metra jeszcze może podjechać do przodu czy coś(ale co by to zmieniło to nie wiem). Wrócił i objechał C4 z prawej strony i stanął przed nim w poprzek, zielone, pojechali, ja za nimi. Były 2 pasy C4 na prawym, X5 równo jechał obok lewym i darł mordę przez okno, pojawił się 3 pas to ich minąłem, widziałem że zjechali na prawo, może dali sobie po razie? ;-)