20000km darmowego ładowania, jak to rozumieć?

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Nie wiem jak ro rozumieć, tesla przyjmuje zużycie tm3 np na poziomie 15kwh (strzelam)na 100km więc 20 000km potrzeba 3000kwh i tyle za darmoszke mogę pobrać na SUC?Jest to jakos ograniczone czasowo, np 3lata?

Czy tesli nie interesuję, że ładowałem w domu na innych GW Lonity, 20tys km wybija na liczniku auta i darmowy SUC jest przeszłoscią?

6a8

Posiadacz elektryka
Nie wiem jak ro rozumieć, tesla przyjmuje zużycie tm3 np na poziomie 15kwh (strzelam)na 100km więc 20 000km ....
Nie pamiętam jaki jest przelicznik km->kWh ( ktoś kiedyś podawał ) , ale chodzi o to że masz bezpłatne ładowania na SUC umożliwiające przejechanie 20000 km w ciągu x lat. To x się ostatnio zmienia ( krążą różne wersje ) ale chyba to będzie 3 lata. Ładowania z innych źródeł - nie mają nic do rzeczy. To są bezpłatne kWh od Tesli, tylko tak trochę marketingowo niefortunnie nazwane km.

JED 3City

Fachowiec
Nie wiem jak ro rozumieć, tesla przyjmuje zużycie tm3 np na poziomie 15kwh (strzelam)na 100km więc 20 000km potrzeba 3000kwh i tyle za darmoszke mogę pobrać na SUC?Jest to jakos ograniczone czasowo, np 3lata?

Czy tesli nie interesuję, że ładowałem w domu na innych GW Lonity, 20tys km wybija na liczniku auta i darmowy SUC jest przeszłoscią?
Dobre pytanie!
Nie pamiętam jaki jest przelicznik km->kWh ( ktoś kiedyś podawał ) , ale chodzi o to że masz bezpłatne ładowania na SUC umożliwiające przejechanie 20000 km w ciągu x lat. To x się ostatnio zmienia ( krążą różne wersje ) ale chyba to będzie 3 lata. Ładowania z innych źródeł - nie mają nic do rzeczy. To są bezpłatne kWh od Tesli, tylko tak trochę marketingowo niefortunnie nazwane km.
Ale w Twoim poscie nie ma odpowiedzi na postawione pytanie (poza ladowaniem na innych stacjach).
Akurat tez chcialbym wiedziec to, o co kolega powyzej zapytal.

krzyss

Pionier e-mobilności
Patrzac jak to liczyli poprzednio to przejedziesz na tym pradzie 20-24kkm.
Wazne do konca 27r. Ktos podawal na fb ze mu przedluzyli z poczatkowych 6 miesiecy.

JM&JM

Posiadacz elektryka
Tesla przelicza darmowe km jako 20kWh na 1000km czyli w tym przypadku daje 4000 kWh na SuC

Pedr

Pionier e-mobilności
Fajna promocja, ale w naszym kraju przypomina mi trochę akcje w dyskontach. Masz X PLN za darmo ale przyjdź w następne 2 dni 3 razy i kup jakieś produkty. Jak policzysz swój czas plus dojazd, to wątpliwa korzyść. Dzisiaj właśnie byłem na SUC aby wykorzystać trochę moje darmowe ładowanie. Jedno stanowisko wolne ufff., ale jak w Poznaniu - moc dzielona na pół więc 70kw max. Po 25 minutach doszedłem do wniosku, że mój czas też jest coś wart i odżałuję te 30zl i doładuje się w domu.

Octan

Zadomawiam się
Supercharger to raczej ładowanie w trasach - wtedy liczy się czas. Mając możliwość ładowania w domu ( szczególnie w taryfie nocnej ). jazdy na SC w okolicach miejsca zamieszkania to nie tylko wątpliwa oszczędność i strata czasu :) ,ale również blokowanie SuC dla tych ,którzy są w trasie. Myślmy prospołecznościowo :)

JED 3City

Fachowiec
Supercharger to raczej ładowanie w trasach - wtedy liczy się czas. Mając możliwość ładowania w domu ( szczególnie w taryfie nocnej ). jazdy na SC w okolicach miejsca zamieszkania to nie tylko wątpliwa oszczędność i strata czasu :) ,ale również blokowanie SuC dla tych ,którzy są w trasie. Myślmy prospołecznościowo :)
Jak to "dobrze", ze my w Trojmiescie jestesmy kulturalni i nie blokujemy SuC dla tych, ktorzy sa w trasie!