Lusterko nie wraca do wyjściowej pozycji po cofaniu

Jeffero

Zadomawiam się
Raz miałem taki błąd przy około 1kkm przebiegu, jednak dzisiaj (przy 1,6kkm) zdarzyło mi się to dwukrotnie w ciągu godziny. Obydwa lusterka ładnie schodzą w dół przy włączeniu wstecznego, jednak po powrocie do "drive" lewe zostaje w tej pozycji, prawe wraca. Musiałem odpalić regulację lusterek i sobie je przekręcić w górę. Zdarzyło się to może już komuś? Zastanawiam się czy to tylko wina softu, lusterko chodzi normalnie płynnie, nie widać żeby silniczek umierał. Chyba pierwszy raz będę sprawdzał możliwości serwisu mobilnego, jeśli to się powtórzy.

JohnyB3

Zadomawiam się
Nie miało to związku z myciem na myjce ciśnieniowej? U mnie zdarza się to przez kilka dni po myciu. Gdzieś chyba dostaje się woda

Jeffero

Zadomawiam się
Nie miało to związku z myciem na myjce ciśnieniowej? U mnie zdarza się to przez kilka dni po myciu. Gdzieś chyba dostaje się woda
Faktycznie przedwczoraj myłem auto na bezdotykowej, a 2 razy zacięło się wczoraj. Przy pierwszym razie nie pamiętam.

U Ciebie też tylko jedno z lusterek nie przestawiało się?

ciastek

Pionier e-mobilności
To woda. Miałem tak sporadycznie. Po dwóch latach skończyło się mobilną gwarancyjną wymianą lusterka - zaśniedziała wtyczka.

Attachments

• IMG_4653.jpeg
    IMG_4653.jpeg
    105,4 KB · Liczba wyświetleń: 17

jarqu

Posiadacz elektryka
Miałem tak też z pół roku temu też po myciu i już nie pamiętam co zrobiłem dokładnie ale problem nie wraca od tego czasu.

Jeffero

Zadomawiam się
To woda. Miałem tak sporadycznie. Po dwóch latach skończyło się mobilną gwarancyjną wymianą lusterka - zaśniedziała wtyczka.
Wtedy wymieniają coś w środku lusterka, czy całe? Mam oklejone i nie chciałbym płacić za to znowu :/