Tesla M3 HL tryb wartownika

Makmak

Tesla 3 highland
Witam..odebrałem TM3 HL w czwartek…włączyłem tryb wartownika i po zaparkowaniu wczoraj około godziny 15.30 mialem 35% baterii dzisiaj o godzinie 13.30 mam 26% 🫣🤦🏻 jestem w szoku jak duże jest zużycie na postoju z trybem wartownika…temperatura około 14 stopni
Ciekawy jestem jakie jest zużycie u innych?

6a8

Posiadacz elektryka
Ok 5-6%/dobę, ten typ tak ma. To jest zależne w pewnym stopniu od ilości zdarzeń.
Ale u Ciebie to mimo wszystko trochę dużo. Może masz jeszcze włączone inne energożerne ustawienia ( ochrona przed przegrzaniem ) ?

chris89

Posiadacz elektryka
Ja mam dopiero dwa dni, ale znika tak 3-5%, z tym, że ja parkowałem przy ruchliwej drodze i miałem 50 zdarzeń w tym jeden jegomość próbował samochód otwierać 😬…

Pytanie ode mnie. Jak sprawić by sentry nagrywało z 6 kamer, a nie 4? Jak parkujemy prostopadle to jak ktoś drzwiami uderzy to z bocznych do tyłu i z przedniej jak ktoś odjeżdża nie przejeżdżając przed maską nie widać rejestracji samochodu. Przydałoby się jeszcze mieć nagrania z drzwi.

Pytanie nr 2. Jak zrobić by zabezpieczyć nagranie by nie zostało nadpisane?

Pytanie nr 3. Jeśli tesla nagrywa całą trasę to gdzie znaleźć nagrania? W rejestratorze są tylko zdarzenia automatyczne i te kliknięte podczas jazdy.

6a8

Posiadacz elektryka
Pytanie ode mnie. Jak sprawić by sentry nagrywało z 6 kamer, a nie 4? Jak parkujemy prostopadle to jak ktoś drzwiami

Pytanie nr 2. Jak zrobić by zabezpieczyć nagranie by nie zostało nadpisane?

Pytanie nr 3. Jeśli tesla nagrywa całą trasę to gdzie znaleźć nagrania? W rejestratorze są tylko zdarzenia automatyczne i te kliknięte podczas jazdy.
1. Nie da się, jeżeli jest jednak jakaś sztuczka - chętnie poznam :)
2. Masz na myśli nagranie z sentry ? , nie są nadpisywane, chyba że pen się zapełni. Można wstawić większy lub dysk ssd.
3. Aktualnie nie nagrywa całej trasy. Ostatnie 10 min jest o ile dobrze pamiętam w folderze recent, ale to jest na bieżąco kasowane.

chris89

Posiadacz elektryka
A to normalne, że jak ktoś ciągał za klamki to się alarm nie włączył?

Jest gdzieś możliwość włączenia powiadomień na telefon jak sentry coś nagrywa? Ja nic nie otrzymuje, dopiero jak wejdę do samochodu to się wyświetla ilość zdarzeń.

Generalnie brak kamer ze słupków jest bez sensu bo to one łapią tablice aut parkujących obok..

Mam sporo zdarzeń jak ktoś wraca do samochodu i się wokół kręci, albo coś zapomina i otwiera drzwi, ale nie mam zdarzenia jak ten sam samochód kilka godzin wcześniej przyjeżdża i nie ma rejestracji więc nawet jak uderzy ktoś czy przerysuje to nam nic to nie da.

Tu ludzie piszą, że można do 48h uzyskać nagrania z kamer od tesli w razie jakiegoś zdarzenia.