Tesla Supercharged 2024

nabrU

Moderator
Pewnie ten ogórek się nie da 'podszyć' za Teslę. Był właściciel firmy i mogłem zapytać, ale nie wpadłem na ten pomysł

Mamy oficjalne video z LightShow:

veron73

Zadomawiam się
Pewnie ten ogórek się nie da 'podszyć' za Teslę. Był właściciel firmy i mogłem zapytać, ale nie wpadłem na ten pomysł

Mamy oficjalne video z LightShow:

Świetne!!! :) Wieczorem to już byłby wielki efekt WOW.
Przy okazji zapytam: jak one (te Tesle :)) to robią? Oczywiście nie chodzi mi o sam lightshow pojedynczej Tesli a efekt synchro.

6a8

Posiadacz elektryka
Last edited:

nabrU

Moderator
Świetne!!! :) Wieczorem to już byłby wielki efekt WOW.
Przy okazji zapytam: jak one (te Tesle :)) to robią? Oczywiście nie chodzi mi o sam lightshow pojedynczej Tesli a efekt synchro.

Wieczorem oczywiście byłoby lepiej, ale to był dzienny event od rana, więc ciężko byłoby oczekiwać aby ludzie czekali do zmroku (z dziećmi, psami itp) czyli pewnie koło 22:00.
Synchronizacja była bardzo prosta: wszyscy ustawili start na tą samą godzinę (17:25) z menu LightShow w samochodzie.

veron73

Zadomawiam się
Wieczorem oczywiście byłoby lepiej, ale to był dzienny event od rana, więc ciężko byłoby oczekiwać aby ludzie czekali do zmroku (z dziećmi, psami itp) czyli pewnie koło 22:00.
Synchronizacja była bardzo prosta: wszyscy ustawili start na tą samą godzinę (17:25) z menu LightShow w samochodzie.
Kurcze, wydaje się wręcz niemożliwe, aby ta synchronizacja się udała w taki sposób. Oczywiście nie kwestionuję ale potrzebny by tu był serwer czasu po stronie Tesli i każde auto online. Ale filmy nie kłamią :)

nabrU

Moderator
Panowie, oto dowód niżej:

PXL_20240629_161435795.jpg

Procedura była taka:
- Simon z https://xlightshows.io/ miał przygotowane USB sticki które zostały włożone każdemu uczestnikowi za wycieraczkę (jak widzicie na pokazie niektóre samochody w ustawieniu mają inne sekwencje)
- uczestnik wtedy szedł do samochodu, wkładał sticka w odpowiedni slot USB i miał wybrać plik Supercharged 2024 z odpowiedniego menu (jak na fotce powyżej) z odznaczonym 'Dance Moves'
- w momencie gdy każdy uczestnik potwierdził, że ma wszystko gotowe, została ogłoszona godzina (17:25 jak wspomniałem) i każdy z uczestników uruchomił pokaz na ta godzinę, wychodził z samochodu i udawał się w miejsce dla publiki
- w trakcie odliczania każdy samochód był sprawdzony wizualnie (na ekranie jest odliczany czas) na okoliczność czy procedura jest uruchomiona.

Jak widać to wszystko wypaliło, bo przecież każda Tesla ma połączenie z jakimś serwerem czasu NTP.

P.S. Dostaliśmy te USB sticki z tym pokazem i paru innymi na pamiątkę