Elektryk do 60 tys

Adrian1973

Nowy na Forum
Witam szukam elektryka do 60 tys. zasięg 250-300 km. Dojazdy do klientów. Ładowanie w domu z PV.
Do wyboru
BMW i3
Nissan Leaf II
Hundai ionic
VW e-golf
Co byście wybrali

Michal

Moderator
Ja bym celował w Ionic / Leaf II, przy czym ionic nie będzie miał 250-300 km na bank - jak wydusisz 200 km, to i tak jesteś bosem oszczędnej jazdy ;)
Zatem zostaje Leaf.

vwir

Pionier e-mobilności
Witam szukam elektryka do 60 tys. zasięg 250-300 km. Dojazdy do klientów. Ładowanie w domu z PV.
Do wyboru
BMW i3
Nissan Leaf II
Hundai ionic
VW e-golf
Co byście wybrali
Z tych samochodów tylko leaf zrobi 250km i to pod warunkiem, że nie autostradą/ekspresówką. 300km zrobiłem leafem raz, ale nie miało to nic wspólnego z normalną jazdą. 70km/h w niezabudowanym, tiry mnie wyprzedzały.

Celuj w koreańczyki z baterią 64kWh. Na przykład: https://www.otomoto.pl/osobowe/ofer...amera-full-led-64-kwh-23-brutto-ID6Gvhsd.html
Do końca roku mają być ogłoszone dopłaty do używanych elektryków.

Last edited:

nabrU

Moderator
Martwi mnie w tym zestawieniu to 'dojazd do klientów'. Sporo właśnie od tego może zależeć, więc dobrze byłoby uszczknąć trochę tajemnicy, co to za specyfika pracy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Do wyboru
BMW i3
Nissan Leaf II
Hundai ionic
VW e-golf
Co byście wybrali
Zaden z nich nie zrobi 250km
Bardziej 150-200km.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja bym celował w Ionic / Leaf II, przy czym ionic nie będzie miał 250-300 km na bank - jak wydusisz 200 km, to i tak jesteś bosem oszczędnej jazdy ;)
Niby dlaczego?
Ioniq 39 kWh da radę to zrobić dużo szybciej niż Leaf z podobną baterią, choćby z racji mniejszego zużycia.

Adrian1973

Nowy na Forum
Martwi mnie w tym zestawieniu to 'dojazd do klientów'. Sporo właśnie od tego może zależeć, więc dobrze byłoby uszczknąć trochę tajemnicy, co to za specyfika pracy.
Jestem doradca raz w tygodniu nieraz 2 robię 200-250 km. No i codzienna jazda do szkoły, sklepu. wyjazd do miasta. Mam oczywiście jeszcze swój samochód na dalsze wyjazdy. I go bedę używał