Planowanie Trasy Tesla SuC | PL - Chorwacja

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
A i tak Pani w Austrii policzyła mnie 0.48EUR za kWh na hotelowej ładowarce.

Ładowanie w CRO za freeko, w cenie wynajętego domu.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie licze, ładowałem się kiedy świeciło śłońce :)

Wyszło taniej bo odczekałem swoje na SuC a nie jak szlachta na IONITY sie woziłem 😁😆😅😂🤣
U mnie doszly dwa GW i raz na Shellu w Szombathely bo to bylo drozej, ale szybciej. Ionity bylo z abonamentem niewiele drozsze niz SuC

Jusand

Posiadacz elektryka
A ja planuję trasę do Cro z Gdańska zrobić za 0 zł.
Darmowe SuC
Mam jeszcze kupony na GW i Elocity.
W Polsce chcę tylko podjechać do Ciechocinka, bo będę wcześnie rano, potem raz GW i Ekoen Gliwice. Potem na nocleg w Wiener Neustadt po SuC jak mnie już poprowadzi.
Drugi dzień dwa ładowania jak wyjdzie, docelowo jadę pod Senj więc, na miejscu będę się tam ładował.
Mam wakacje nie spieszy mi się czy godzinę wcześniej czy później dojadę nie ma dla mnie różnicy.
Powrót jeszcze nie zaplanowany, bo może jeszcze gdzieś pojedziemy dalej.

Michal

Moderator
Potem się dziwią, że słaba infrastruktura ładowania w PL, jak nikt za ładowanie nie chce płacić :p

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja planuję trasę do Cro z Gdańska zrobić za 0 zł.
Darmowe SuC
Mam jeszcze kupony na GW i Elocity.
W Polsce chcę tylko podjechać do Ciechocinka, bo będę wcześnie rano, potem raz GW i Ekoen Gliwice. Potem na nocleg w Wiener Neustadt po SuC jak mnie już poprowadzi.
Drugi dzień dwa ładowania jak wyjdzie, docelowo jadę pod Senj więc, na miejscu będę się tam ładował.
Mam wakacje nie spieszy mi się czy godzinę wcześniej czy później dojadę nie ma dla mnie różnicy.
Powrót jeszcze nie zaplanowany, bo może jeszcze gdzieś pojedziemy dalej.
Jak bym mial darmowe SuC to bym nie kombinowal 😛
Milego urlopu !

tomA

Posiadacz elektryka
Oj jak dobrze mieć dorosłe dzieci i jeździć kiedy nie ma tlumów w lipcu i sierpniu. Korciło mnie przejechać na na kilka dni na cro ale po opowiadaniach na forum poczekam do września. Maskara. 2024 i dalej problemy i kolejki na ładowarkach. Przykre że nie ma swobody jazdy ev ze względu ina infrastrukturę…

viallos

Pionier e-mobilności
Oj jak dobrze mieć dorosłe dzieci i jeździć kiedy nie ma tlumów w lipcu i sierpniu. Korciło mnie przejechać na na kilka dni na cro ale po opowiadaniach na forum poczekam do września. Maskara. 2024 i dalej problemy i kolejki na ładowarkach. Przykre że nie ma swobody jazdy ev ze względu ina infrastrukturę…
Nie zgodzę się ... trzeba być otwartym na różnych operatorów. Byłem we Włoszech 4,5k km w czerwcu a teraz jestem już po kilku dniach we Francji, aktualnie w Hiszpanii w drodze do Portugalii i 'tankuje' po 0.3 EUR do 0.4EUR w różnych miejscach ... na plaży, pod muzeum, SuC, Ionity, Wenea.

Np. Z dzisiaj wieczór
Recharge summary
Start: 2024-07-09 20:23:07
End: 2024-07-09 21:53:18
Duration: 1 hour, 30 minutes
Energy: 15.83 kWh
Amount: 5.28 EUR

Jak bym tylko stawiał na SuC to słabo ale korzystając z dostępnej infrastruktury właśnie nie ma problemu ... tylko trzeba chcieć z niej korzystać.
Znajomi w dieslu płacą po 1,8Eur i generalnie ich koszta są 2x a czasami 3x droższe niż moje ... np jak się trafi hotel który udostępnia gniazdko za free albo 3 fazy za fix price 10EUR per day 😀

rawier

Posiadacz elektryka
Spokojnie można jechać do Cro w sezonie, tyle że trzeba jednak zaplanować trasę tak by nie jechać z główną falą. Wystarczy wyjechać wcześnie w piątek lub wcześnie w niedzielę i trasa będzie ok. Do tego dokładając ENC można dużo czasu zaoszczędzić na bramkach (szczególnie jak się zjeżdża na doładowywanie). ;) Dwa lata temu i w zeszłym roku byłem dwa razy - przełom czerwca i lipca oraz w sierpniu. I naprawdę nie stałem w kolejkach na ładowarkach :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Spokojnie można jechać do Cro w sezonie, tyle że trzeba jednak zaplanować trasę tak by nie jechać z główną falą. Wystarczy wyjechać wcześnie w piątek lub wcześnie w niedzielę i trasa będzie ok. Do tego dokładając ENC można dużo czasu zaoszczędzić na bramkach (szczególnie jak się zjeżdża na doładowywanie). ;) Dwa lata temu i w zeszłym roku byłem dwa razy - przełom czerwca i lipca oraz w sierpniu. I naprawdę nie stałem w kolejkach na ładowarkach :)
Jechalem w piatek na powrocie i bylo wszystko zajete, za to w poniedzialek jak jechalem do Cro bylo bez problemow.