TM3 SR+ wiekszy zasieg?

Doktor

Posiadacz elektryka
TM3 LR Q3 2021, jazda przez lokalne wioski, jeden pas, ciężarówka przede mną jechała 50-60km/h i nie było jak jej wyprzedzić.
IMG_1909.jpg

Doktor

Posiadacz elektryka
Temat dot. SR+ i to jest średni zasięg z 10 a nie 50 km
Zauważyłem, podałem to jako ciekawostkę, żeby pokazać, że zasięg z krótkiej trasy nic nie mówi.
To ja się mogę przyczepić, że temat jest o zasięgu w ogóle, a ściślej mówiąc o większym zasięgu w całości, a nie o zasięgu pokazanym z trasy 50km.

Doktor

Posiadacz elektryka
Dokladnie. U mnie w TM3P 130-140kwh to cud. Moze kwestia miasta. W duzym ciezko sie wlec.
Ja dziś jeżdżąc po obrzeżach Gdańska +10km/h do ograniczenia prędkości zgodnie z ruchem (trochę korków, trochę terenu zabudowanego, trochę ekspresówki) zszedłem do 13,8kWh/100km na trasie 130km. Klima i Spotify cały czas, mapy satelitarne, poza tym autopilot przez polowe czasu, jak mi było wygodnie.

Ciechan

Fachowiec
Ja dziś jeżdżąc po obrzeżach Gdańska +10km/h do ograniczenia prędkości zgodnie z ruchem (trochę korków, trochę terenu zabudowanego, trochę ekspresówki) zszedłem do 13,8kWh/100km na trasie 130km. Klima i Spotify cały czas, mapy satelitarne, poza tym autopilot przez polowe czasu, jak mi było wygodnie.
zafrapował mnie ten fragment o mapach satelitarnych :))) to brzmi trochę jak "ja jeżdżąc z piachem w bucie i ludzikiem z kasztanów w schowku, a także dwukrotnie spryskując szybę dość gęstym płynem na bazie glikolu, wykręciłem 13.8kwh" :DDD

używanie map satelitarnych naprawdę tak zżera baterię? :) (jeśli tak, to przyznam, że to najdurniejszy żart jaki z siebie wydaliłem ;))

danielm

Pionier e-mobilności
zafrapował mnie ten fragment o mapach satelitarnych :))) to brzmi trochę jak "ja jeżdżąc z piachem w bucie i ludzikiem z kasztanów w schowku, a także dwukrotnie spryskując szybę dość gęstym płynem na bazie glikolu, wykręciłem 13.8kwh" :DDD

używanie map satelitarnych naprawdę tak zżera baterię? :) (jeśli tak, to przyznam, że to najdurniejszy żart jaki z siebie wydaliłem ;))
a spotify Cie nie rozśmieszyło? brakuje tylko jaką jasność ekranu ma ustawioną i czy ładował telefon kablem czy indukcją :)