Cybertruck - wątek ogólny

Belkot

Posiadacz elektryka
Dla mnie trochę beka, bo przecież chyba nikt nie mówił, że nie da się zarejestrować importu prywatnego. Problemem jest homologacja na oficjalną sprzedaż.
Było wielokrotnie pisane ze nie da sie zarejestrowac bo przeglądu nie przejdzie. Homologacja to inna sprawa. Jak sprowadzasz uzywane auto to nikt homologacji nie wymaga.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja przy Tm3 w 2019 miałem taki problem , bo chcieli potraktować mnie jako importera.
I nie bardzo wiedzieli jak ugryźć temat , gdy ktoś kupuje w Niemczech (nie ja), potem sprzedaje w Polsce innej firmie, a ta opycha mnie i ja dopiero rejestruję..
Jw pisałem pomoc z góry rozwiązała sprawę .
Tylko Tesla była już sprzedawana w EU

Last edited:

Halisep

Posiadacz elektryka
Było wielokrotnie pisane ze nie da sie zarejestrowac bo przeglądu nie przejdzie. Homologacja to inna sprawa. Jak sprowadzasz uzywane auto to nikt homologacji nie wymaga.
Serio ktoś myślał, że nie przejdzie przeglądu, w kraju, w którym nawet na kanał nie trzeba wjeżdżać, żeby mieć pieczątkę?

Belkot

Posiadacz elektryka
Serio ktoś myślał, że nie przejdzie przeglądu, w kraju, w którym nawet na kanał nie trzeba wjeżdżać, żeby mieć pieczątkę?
Co innego dopuscic starego passata co ich jezdzi miliony a co innego pierwszego cybertrucka co zwraca wszedzie na siebie uwage a szczegolnie policji. Tu juz ryzyko jest duze dla diagnosty. Sądze wiec ze zrobiono tak aby nikt diagnoscie nic nie zarzucił

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Zbyt dużo szumu w mediach. Zaraz mu zabiorą te blachy :p