Niewygodne siedzenia

cooler

Pionier e-mobilności
By
chyba Cię jednak męczy skoro na wakacjach siedzisz na forum opisywać wady swojej trójki 😜
Heh, byczenie się w mojej definicji oznacza ogromny nadmiar wolnego czasu. Mogę go trochę poświęcić aby uświadamiać potencjalnych kupców co może ich czekać.
No i wbrew plotkom, na Sardynii na plaży jest zasięg :)
Pozdrawiam z plaży Cea, niedaleko Tortoli, gdzie jak wiadomo nikt w tańcu się nie... oszczędza:)

Bronek

Pionier e-mobilności
Off. @cooler , widząc SUPa na dachu , to raz mi jeden pękł na słońcu . huk jak przy oponie . Cały kemping sie zainteresował. Jak walnie na bagażniku podczas jazdy będzie panika .
Odpuszczaj lekko powietrze. Nic się złego nie dzieje , bo tam nitek łączących powierzchnie jak fiszbinów u kaszalota . To raczej w dobrych markach ( :) vide Tesla ) nie powinno sie stać , ale się stało. Ja jak zwykle ...empirycznie :)

1000000126.jpg

cooler

Pionier e-mobilności
Off. @cooler , widząc SUPa na dachu , to raz mi jeden pękł na słońcu . huk jak przy oponie . Cały kemping sie zainteresował. Jak walnie na bagażniku podczas jazdy będzie panika .
Odpuszczaj lekko powietrze. Nic się złego nie dzieje , bo tam nitek łączących powierzchnie jak fiszbinów u kaszalota . To raczej w dobrych markach ( :) vide Tesla ) nie powinno sie stać , ale się stało. Ja jak zwykle ...empirycznie :)

View attachment 19628
Tak robię, mam duże fale i na trochę miękkim fajnie się pływa. Zamiast 15 psi nam 8-9.
To ja też off:

Trasa SS125 z Tortoli do Orosei to moje nowe odkrycie, przebija moim zdaniem Transfalgarsan pod względem widoków, dramatycznością zakrętów i ich ilością.
I co najważniejsza: pusto!!!
Droga równa jak stół, startujemy z poziomu morza i ciągle się wdrapujemy, by na wysokosci 1060m npm pdojechac do Paseo Ghenna Silana: jest tam restauracja i punkt startowy do wycieczki kanionem Gorropu.
1000010688.jpg1000010687.jpg

Powiedziałbym że to był jedyny moment na Sardynii gdy żałowałem że nie jestem w samochodzie sam i że to nie jest moja Tesla :) Lub że nie mam tam motocykla... (ciiii! pewnie bym się tam zabił...)
Polecam i pozdrawiam z Orosei!

x_cebul

Nowy na Forum
Czesc!

Sluchajcie, wynajem tesle na dobe i mam taki problem ze po 10 min bola mnie posladki i uda. 30 min jazda to jest troche dramat. Ustawienia nic nie zmieniaja. Moj brat ma poprzednia 3 i siedzi sie jak na kanapie. Miekko, przyjemnie. Te z kolei sa twarde i nie wiem o co chodzi bo wszyscy mowia ze sa wygodniejsze od poprzednich. Czy tez ma ktos z tym problem? Nigdzie nie moge znalezc informacji zeby ktos narzekal oprocz dziewczyny z wypozyczalni ktora wydawala mi samochod. Tez ja bola posladki ale po ok 30 min ☹️ Wydalem wlasnie 13k na ladowarke w bloku i czekam az nowy Y sie pojawi. I ku*** nie wiem co zrobic…
Czy jakoś sobie z tym poradziłeś. Mam podobne odczucia.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Czy jakoś sobie z tym poradziłeś. Mam podobne odczucia.
Mam przed i polift. Nic z tym nie zrobisz. Jest twardo i trzeba się z tym pogodzić. Moja córka nie chce jeździć tym samochodem. Jak jedziemy gdzieś dalej, prosi, żeby jechać starszą. Może to poprawią w kolejnej wersji.

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
Mam przed i polift. Nic z tym nie zrobisz. Jest twardo i trzeba się z tym pogodzić. Moja córka nie chce jeździć tym samochodem. Jak jedziemy gdzieś dalej, prosi, żeby jechać starszą. Może to poprawią w kolejnej wersji.
Może zmień jej fotelik na wygodniejszy ;)

Bartosz

Pionier e-mobilności
Kurcze, lepiej bym tego nie podsumował, zwłaszcza zawieszenie i dynamika jazdy. Dobrze że podsumował ktoś kto jeździ obiema na raz. Ja miałem takie odczucia po jeździe próbnej.
Obecnie przez zmiany w prowadzeniu w wersji LR bralbym tylko wersję Performance, tak to skopali (moim zdaniem). Choć jak patrzę na komentarze co do problemów nowej Performance to już też taki chętny nie jestem. Za dużo też tam popsuli, między innymi opony plus trzaski oraz wibracje w czasie jazdy... Choć są zmiany na plus: można dołożyć hak oraz opony 19" są w homologacji. Co prawda to nie 18 (mój wybór zwłaszcza na zimę) ale i tak lepiej niż 20.
W każdym razie dzięki za potwierdzenie moich spostrzeżeń co do HL.
Odkopię trochę temat. Właśnie oglądałem na YT świeżą relację Pana Michała, który posiada poliftową TM3 i jechał do serwisu. Uszkodzony silnik, trzeszczące plastiki, luźne mocowania pasa, itp... takie tam drobiazgi 🙃, ale nie o tym chciałem. Naprawa trwała kilka dni, więc jako auto zastępcze dostał TMY i ma dokładnie takie same odczucia jak ja, jeśli chodzi o prowadzenie i charakter poliftowej TM3 LR. Krótko. Auto straciło swój sportowy charakter. Teraz jest rodzinnym sedanem. Nie oceniam, czy do dobrze, czy to źle, ale martwi mnie, że w żadnym teście, nawet znanych zagranicznych youtuberów nikt tego głośno i wyraźnie nie powiedział. To jest zupełnie inny samochód niż wcześniej. Zupełnie. Całą relację z podróży Pana Michała można obejrzeć na YT na kanale "na prad po Polsce".

Attachments

• Tesla.mp4
    26,5 MB · Liczba wyświetleń: 0
Last edited: