Niewygodne siedzenia

inter

Pionier e-mobilności
Działa na pewno dobrze, była cała wymieniana na nową. Nowy kompresor i supermanifold. Parę osób tu potwierdzało brak stabilności utrzymania temperatury.
Ktoś tłumaczył to położeniem czujników temperatury, ale już nie pamiętam gdzie.
Może to co dla Was jest ok, dla mnie przyzwyczajonego do lepszych standardów jest nieakceptowalne?
U mnie klima działa bardzo dobrze, stabilnie trzyma zadane temperatury.
Mam ustawione na AUTO z LO (21,5-22). Dopiero przy upałach 30-34 st. daję MID.

blazej

Pionier e-mobilności
Działa na pewno dobrze, była cała wymieniana na nową. Nowy kompresor i supermanifold. Parę osób tu potwierdzało brak stabilności utrzymania temperatury.
Ktoś tłumaczył to położeniem czujników temperatury, ale już nie pamiętam gdzie.
Może to co dla Was jest ok, dla mnie przyzwyczajonego do lepszych standardów jest nieakceptowalne?
Jest to z mojej perspektywy chyba jedyne wytłumaczenie - tym bardziej wiarygodne, że sam naprawdę długo jeździłem tylko Oplem Astra 2001 i Honda CR-V 2016. Oba auta bardzo lubiłem, ale teraz odczuwam skok jakościowy..

Inna opcja jest taka, że auto tak dało Ci w kość, że z niechęci zacząłeś widzieć same negatywy. Podobnie pierwsi zachwyceni użytkownicy nie zauważają wszystkich wad (jak ja). W efekcie jest dysonans.

Tak samo osoby jeżdżące zawsze usportowionymi autami będą krytykować zawiasy TM3 HL, a ludzie jak ja po CR-V uznają to auto za wyjątkowo stabilne. A jakiejś uniwersalnej prawdy tutaj nie ma i nie będzie.

cooler

Pionier e-mobilności
Jest to z mojej perspektywy chyba jedyne wytłumaczenie - tym bardziej wiarygodne, że sam naprawdę długo jeździłem tylko Oplem Astra 2001 i Honda CR-V 2016. Oba auta bardzo lubiłem, ale teraz odczuwam skok jakościowy..

Inna opcja jest taka, że auto tak dało Ci w kość, że z niechęci zacząłeś widzieć same negatywy. Podobnie pierwsi zachwyceni użytkownicy nie zauważają wszystkich wad (jak ja). W efekcie jest dysonans.

Tak samo osoby jeżdżące zawsze usportowionymi autami będą krytykować zawiasy TM3 HL, a ludzie jak ja po CR-V uznają to auto za wyjątkowo stabilne. A jakiejś uniwersalnej prawdy tutaj nie ma i nie będzie.
Jak to było? Właściciel auta cieszy się 2 razy: świeżo po zakupie i po sprzedaży :)
Masz rację, Tesla mi się szybciej znudziła niż większość moich samochodów. Jestem inżynierem i jarałem się tą całą technologia Tesli, ale okazała się w dużej części hype'm i w sumie to wygenerowała więcej wku..u niż radochy.
Najbardziej boli że do tej pory trafiałem na swietne, wygodne, szybkie i niezawodne samochody i trochę mnie to upewniło że się na nich znam i zawsze dobrze wybieram.
Taki prztyczek w nos od życia.
Ale to dobrze bo brałem się już za naprawdę drogie zakupy (samolot i jacht motorowy) i dało mi to do myślenia.
Także przejażdżka kilkuletnim model X pokazała mi jak te samochody się szybko degradują i ile rzeczy już nie działało. A tego nie znoszę.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Jak to było? Właściciel auta cieszy się 2 razy: świeżo po zakupie i po sprzedaży :)
Masz rację, Tesla mi się szybciej znudziła niż większość moich samochodów. Jestem inżynierem i jarałem się tą całą technologia Tesli, ale okazała się w dużej części hype'm i w sumie to wygenerowała więcej wku..u niż radochy.
Najbardziej boli że do tej pory trafiałem na swietne, wygodne, szybkie i niezawodne samochody i trochę mnie to upewniło że się na nich znam i zawsze dobrze wybieram.
Taki prztyczek w nos od życia.
Ale to dobrze bo brałem się już za naprawdę drogie zakupy (samolot i jacht motorowy) i dało mi to do myślenia.
Także przejażdżka kilkuletnim model X pokazała mi jak te samochody się szybko degradują i ile rzeczy już nie działało. A tego nie znoszę.
Niemniej na forach tematycznych ciężko znaleźć obiektywne opinie. Nie twierdzę, że ich nie ma, ale na takich forach jest zbyt dużo emocji. Cieżko oczekiwać obiektywizmu od właściciela danego samochodu. Najcześciej jest bardzo zadowolony, albo bardzo wkurwiony :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Mnie zaś dziwi jedno , skoro mnie coś wkurza a nie jest to żona lub dziecko , to się tego pozbywam a nie męczę. Tym bardziej skoro mnie na to stać. Rozumiem dajemy temu szanse , ale nie latami .
Chyba że to jak u pewnego kaprala (?) w Szwejku Haszka , który to nie dal sobie usunąć wrzodu , bo lubił tą ulgę, gdy ten czyrak pękał.
Dlatego też ludzie jeżdżą np motocyklami w deszczu itp ..

Generalnie 50%+ par się rozstaje ,a kilkadziesiąt się dalej męczy (bo coś ich trzyma np leasingi, kredyty lub wiara). Niemniej trochę jest też zadowolonych, nawet jak ich związki są przestarzałe . :)
Jak Leaf mnie wkur ł, nie rodzajem napędu ale jego przeniesieniem , to się szybciutko pozbyłem i zamieniłem na 4x4..
Nie bardzo rozumiem w tym aspekcie @cooler a , bo chce kupować samolot i jacht, a tu męczy się latami z "budżetową w odniesieniu do w/w " niemal Tm3? Tym bardziej , że pojawia się już szerszy wybór.

U mnie elektryki wypadają bardzo korzystnie na tle nawet aut premium znanych marek.
6 lat , 3 ev , 4 wizyty w serwisie plus jedna wymagana gwarancją . 2x serwis mobilny. Koszty minimalne, ułamek tego, co bym zapłacił przy trzech nowych spaliniakach w tym okresie.

Last edited:
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Nie bardzo rozumiem w tym aspekcie @cooler a , bo chce kupować samolot i jacht, a tu męczy się latami z "budżetową w odniesieniu do w/w " niemal Tm3?
może @cooler jest po prostu przyzwoitym człowiekiem i nie chce tak po prostu pozbyć się EV który pewnikiem przysporzy kupującemu zmartwień? nie każdy ma mentalność sklepikarza. poza tym napisał, że jest inżynierem i być może chciałby porozmawiać z Elonem na temat tego konkretnego egzemplarza? ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Z Teslą to jak z intrygującą kobietą. Rano i w dzień może być nie do zniesienia , ale przychodzi czasem taki czas, który niweluje te nomen omen niedociągnięcia .

Bartosz

Pionier e-mobilności
Z Teslą to jak z intrygującą kobietą.
Widzę, że lubisz porównania 😁 Gdy nie podoba się żona, jest okropnym paszkwilem i ma okropny charakter, ale zajebiście robi loda to funduje się jej operację plastyczną i kurację u psychologa, bo i tak nic lepszego nie da się wyrwać ze swoją „urodą”. To w kontekście montowania przez właścicieli Tesli przełączników zespolonych z AliExpress, żeby dało się tym samochodem normalnie jeździć. Ale to nie znaczy, że nie ma fajniejszych dziewczyn 😋

Last edited: