Tesla po wakacjach

TomRS

Pionier e-mobilności
Po dezaktywacji kierunkowskazów. Od tego momentu odlicza zadany czas (u mnie 2s) i włącza z powrotem AP.
Fajnie, ale ca 800 pln ... nie wiem czy z jakiś innych funkcji bym skorzystał .... Ogólnie mam wrażenie, że tesla zaczyna oddawać pola jeśli chodzi o soft, konkurencja mocno goni. Chyba aplikacja i aktualizacje OTA jeszcze tylko górują nad resztą producentów.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Niestety Tesla trochę chyba wychodzi z założenia, że nie wie wystarczająco dużo o ładowarkach innych operatorów, więc ich nie proponuję. Możesz natomiast samemu kliknąć gdzieś na mapie i później w prawym górnym rogu ikonkę błyskawicy i wtedy zobaczysz ładowarki w okolicy. Pokazuje też w ten sposób Ionity ale ogólnie też nie wszystkie dostępne opcje, bo tam jest taki algorytm, że na daną ładowarkę musiało przyjechać kilka Tesli i się naładować żeby One pojawiły się na mapie. W ten sposób możesz dodać ładowarkę jako punkt docelowy w trasie, A auto podgrzeję ci baterie po drodze.
Na szybko wrzuciłem dk10, trasę z mojego długiego sierpniowego weekendu.
Tesla nie widzi polenergi w Suchaniu, ani greenwaya w Wałczu(korzystałem w Pile - widzi).
Bardzo cienko z innymi ładowarkami w jej navi, tylko podstawowe.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad funkcje S3xy Korzystam często :
1.Wew obieg
2.Otwieranie / zamykanie frunka a także wszystkich drzwi
3.Przesuwam przedni fotel pasażera dla miejsca na full z tyłu
4.Zamykam jak wyjdę drzwi kierowcy (przycisk na słupku aby nie sięgać ( drzwi są automatyczne w X ale można też to mieć w innych modelach)
5. Podziękowanie awaryjnymi 3x bo samo sie wyłącza
6 Grzanie baterii, składanie rozkładanie lusterek, praca wentylatora in + in - , to sporadycznie ,

Wezu72

Zadomawiam się
Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi wiec zapytam tutaj najwyżej mnie wyśmiejecie czym się różni w tesli podstawowy autopilot od tempomatu aktywnego ? czego nie ma tempomat ?