Planowanie Trasy Tesla SuC | PL - Chorwacja

Gingol

Fachowiec
Planuję wyjazd do Krk Teslą na początku października, a konkretnie 6 października start (niedziela) i powrót 16 października (środa). Myślicie, że poza sezonem będzie czym oddychać i podróż będzie bardziej komfortowa w kontekście samej trasy jak i ładowania? Robiłem symulację ładowanie wyłącznie SuC i total z ABRP i ABRP teoretycznie wg wyliczeń urywa ekstra 1h podróży, co stanowi niezłą kartę przetargową, ponieważ trasę planuję zrobić na raz z Dolnego Śląska. Może z powrotem jakiś nocleg ze względu na powrót w dzień roboczy (zakładam, że będzie większy ruch i problem z dostępem do ładowarek niż w niedzielę). W temacie samych ubezpieczeń, kupujecie coś ekstra na takie wypady czy olewacie temat?

AyrturSenny

Zadomawiam się
Planuję wyjazd do Krk Teslą na początku października, a konkretnie 6 października start (niedziela) i powrót 16 października (środa). Myślicie, że poza sezonem będzie czym oddychać i podróż będzie bardziej komfortowa w kontekście samej trasy jak i ładowania? Robiłem symulację ładowanie wyłącznie SuC i total z ABRP i ABRP teoretycznie wg wyliczeń urywa ekstra 1h podróży, co stanowi niezłą kartę przetargową, ponieważ trasę planuję zrobić na raz z Dolnego Śląska. Może z powrotem jakiś nocleg ze względu na powrót w dzień roboczy (zakładam, że będzie większy ruch i problem z dostępem do ładowarek niż w niedzielę). W temacie samych ubezpieczeń, kupujecie coś ekstra na takie wypady czy olewacie temat?
A dlaczego Total?

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Jest jeszcze problem z plażą.
Owszem, zdarzają się piaszczyste, ale ich znalezienie to większy wyczyn niż ładowarki DC w Polsce B.
I nawet jak się zdarzą, to i tak jakość nie taka jak nad Bałtykiem.

Ale i tak jestem w CRO rok w rok, o ile nie trafi się jakiś mega tani last minute (albo promocyjny lot) do Grecji.
Bo reszta jest super, a młode kalmary najlepsze na świecie.
A kto normalny szuka piaszczystej plaży w CRO? jedz nad Bałtyk plaże piękne i te piepszone parawany a o wodzie nie wspomnę ,syf razem z sinicą ,tyle Bałtyku ,ściek z krajów eurpoy.Cro to czystość natura i zdrowe jedzenie ,

viallos

Pionier e-mobilności
A kto normalny szuka piaszczystej plaży w CRO? jedz nad Bałtyk plaże piękne i te piepszone parawany a o wodzie nie wspomnę ,syf razem z sinicą ,tyle Bałtyku ,ściek z krajów eurpoy.Cro to czystość natura i zdrowe jedzenie ,
Jak czytam takie bzdury to mi się znane porzekadło przypomina: Cudze chwalicie a swego nie znacie.

Też lubię CRO, ale uwielbiam też Bałtyk i nasze plaże. A co do parawanów to np w Portugalii w tym roku w okolicach Porto i ogólnie północnej części całego półwyspu parawany są równie bardzo popularne, do tego stopnia że wszyscy mieli oprócz nas Polaków, to pojechałem i kupiłem w sklepie. Zapomniałem dodać że woda w oceanie zimniejsza niż w Bałtyku. A tam gdzie ja jeżdżę w PL to sinic nie pamiętam od dawna.

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
A kto normalny szuka piaszczystej plaży w CRO?
Normalność to teraz Twoje gusta?
Dyskutowałbym....

Piaszczystych plaż jest w CRO całkiem sporo, jakbyś nie wiedział.
Ale że trzeba się wysilić, żeby o tym wiedzieć, to pewnie nie wiesz...
jedz nad Bałtyk plaże piękne i te piepszone parawany a o wodzie nie wspomnę
Bywam, mam nawet tam domek.
Sinic w okolicy nie było nigdy, woda nie jest jak na Bałtyk zła, tyle że rzecz jasna nieco za zimna.

Ale lepsze to niż +35 w powietrzu przez cały sezon.

W tym roku CRO odpuszczam w każdym razie, może wyskoczę do Grecji jak upały zelżeją.

Ev3

Pionier e-mobilności
Jak czytam takie bzdury to mi się znane porzekadło przypomina: Cudze chwalicie a swego nie znacie.
Ano.
Wszędzie są plusy i minusy.
Zapomniałem dodać że woda w oceanie zimniejsza niż w Bałtyku. A tam gdzie ja jeżdżę w PL to sinic nie pamiętam od dawna.
Dokładnie.
Dojadą do Gdańska, bo najbliżej i od razu wydaje im się że na nim się Bałtyk kończy i że wszystko o nim wiedzą i wszędzie byli.

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Normalność to teraz Twoje gusta?
Dyskutowałbym....

Piaszczystych plaż jest w CRO całkiem sporo, jakbyś nie wiedział.
Ale że trzeba się wysilić, żeby o tym wiedzieć, to pewnie nie wiesz...

Bywam, mam nawet tam domek.
Sinic w okolicy nie było nigdy, woda nie jest jak na Bałtyk zła, tyle że rzecz jasna nieco za zimna.

Ale lepsze to niż +35 w powietrzu przez cały sezon.

W tym roku CRO odpuszczam w każdym razie, może wyskoczę do Grecji jak upały zelżeją.
Ja mam dom w Chorwacji i mam czystą wodę ,nad Bałtykiem byłem jak ciebie nie było na świecie i potem pare razy ale bardziej przez znajomych,nie jeżdzę nad Bałtyk bo nie ma nic do zaoferowania dla mnie,i nie porównuj Bałtyku do Adriatyku .

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja mam dom w Chorwacji i mam czystą wodę ,nad Bałtykiem byłem jak ciebie nie było na świecie
Wątpię.
Musiałbyś teraz mówić na chleb "bep" a nie pisac na grupach.....
i potem pare razy ale bardziej przez znajomych,nie jeżdzę nad Bałtyk bo nie ma nic do zaoferowania dla mnie
A dla innych ma.
,i nie porównuj Bałtyku do Adriatyku .
Są plusy i są minusy obu miejsc.
Zazwyczaj Adriatyk ma więcej plusów, w tym roku ma więcej minusów.
Poza tym Adriatyk to nie tylko Chorwacja.
I np. włoskie, północne i środkowe wybrzeże już tak fajnie nie wygląda, woda mniej przejrzysta niż w fajnych miejscach nad Bałtykiem.