NFOŚiGW nie da dotacji do Hyundai mi ją dał.

pmlody

Pionier e-mobilności
Ale on i tak to auto by kupil za wyzsza cene, wiec nie musieli…
No pewnie tak. Tylko ja po takiej akcji, więcej bum do takiego sprzedawcy nie wrócił.

Ev3

Pionier e-mobilności
No tego do końca nie wiadomo co z nią jest, ale niska rata z katalogu wychodzi tylko po obniżeniu ceny o kwotę tego ich 18700.
Inaczej wychodzą dużo wyższe.
Więc albo tak, albo w inny sposób, ale muszą ją uwzględniać.
Zobaczymy w tygodniu co napiszą.
No więc wyszło, ze jakby nie liczyć, to koszt finansowania (przy wynajmie) przekracza ten ich upust na dotację, czyli gra nie warta świeczki.
Taki wynajem, albo leasing z ratą balonową dokłada do ceny auta z faktury jakieś 20-35 tys !!!!!
Oczywiście doliczając wykup po wynajmie, ale nawet bez wykupu to wyjdzie z połowa tej kwoty, w sumie koszt minimum 100 tys za 3 lata (bez ubezpieczenia).

To już chyba wolę kupić za gotówkę i (znowu) męczyć się ze zbyciem za kilka lat, też się straci, ale pewnie mniej.
Ale nie pozwalają kupić za gotówkę, ten upust dają tylko przy finansowaniu.

Pozostaje zrobić tak jak kolega - wziąć normalny leasing na 102% z małym hakiem i szybko go spłacić.
Tak czy tak - musiałbym szybko sprzedać Soula.....

szwajcar

Fachowiec
Ja za 2 godziny odbieram Konę.
A ściślej małżonka (na nią jest firma).
A ona o niczym nie wie, bo oficjalnie auto ma być w październiku.
Myśli, że jedzie do salonu podpisać aneks do umowy leasingowej.
Na aucie ma być wstążka. ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Powinienem też wrzucić fotkę swojego, ale że każdy wie jak wygląda kolor Blue Pearl w Ioniqu, a na moim wstążeczki nie było, to nie ma to większego sensu.
Jeszcze raz dzięki za ten wątek, bo dzięki niemu ten mój zakup (czy tam wynajem) doszedł do skutku.

szwajcar

Fachowiec
Ja też kokardy już nie miałem, a kolor Ioniqa mam taki, że na każdym zdjęciu wychodzi inaczej.
20241112_104714.jpg
A małżonka ze szczęśliwej zmieniła się na wniebowziętą.
Jedynie naszego psa i wnuczkę kochała bardziej.
Ja to jestem gdzieś tam w połowie rowu mariańskiego w hierarchii miłosnej.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja też kokardy już nie miałem, a kolor Ioniqa mam taki, że na każdym zdjęciu wychodzi inaczej.
Na tym wyszedł niebieski, jakbym swojego sfocił.
Prawie taki sam jak Kony powyżej.

Czy Ty jesteś w 100% przekonany, że kupiłeś zielony? ;-)