Id.7 awaria

less

Posiadacz elektryka
No i awaria. Auto odebrane w ostatni poniedziałek czyli po 3 dniach auto unieruchomione. Przebieg nieco ponad 700 km. Najpierw pojawił się błąd napędu i ACC, ale auto jeździło normalnie. Potem wyświetlił kolejne komunikaty o błędach, w sumie 10 sztuk w tym jeden czerwony o braku wspomagania hamulców. Nagle wszystkie błędy zniknęły i auto jeździło normalnie przez 30 minut, zostało odstawione pod dom. Rano znów, tym razem 9 błędów i została wezwana laweta.
Wygląda to na jakiś problem związany z wilgocią, bo auto zaczęło siać błędami jak zaczął deszcz padać.
Trochę lipa jak na takie nowe auto.

less

Posiadacz elektryka
Auto jest żony i flotowe. Temat zgłoszony. Będzie oczywiście zastępcze ale nawet nie wiem czy od VW czy od Arvala, bo też się należy

less

Posiadacz elektryka
początki id3 to całkowite unieruchomienie po weekendzie bo auto 3 dni nieużywane całkowicie rozładowywało aku12v
Też tak myślę i nawet miałem podpiąć Aku 12v pod prostownik, ale uznałem że ma się tym serwis martwić

less

Posiadacz elektryka
Samochód "naprawiony". Jak można się było spodziewać powodem był rozładowany Aku 12v. Serwisant nie był w stanie powiedzieć czy go ładowali, czy sam się naładował z Aku trakcyjnego. Nie chciało mi się czekać jak to będzie ustalać. Nie wyjaśnił jak to się stało że Aku się rozładowało, choć auto nie powinno do tego dopuścić. Pojeździmy i zobaczymy co dalej.

nabrU

Moderator
Trzeba zakupić OBD2 i spiąć z CarScanerem albo EV Notify i zerkać na 12V od czasu do czasu. To chyba najlepsza metoda (plus może kupić jump starter i wozić ze sobą).