Ev6 cesja, może ktoś chce

tentaki

Zadomawiam się
Wszystko pięknie opisane, ale gdzie numer rejestracyjny i data pierwszej rejestracji?
Niestety, w dzisiejszych czasach nie chcę tego udostępniać publicznie.
Ktoś zainteresowany wszystko otrzyma wraz z pełną informacją o aucie.

tentaki

Zadomawiam się
Dzis takie auto mozna kupic nowe za 230kzl po rabatach ?
Z leasingiem na dwa lata wyjdzie z 255kzl ?
Pewnie jak leasing bedzie z kia to bedzie taniej.
A ty oczekujesz 193kzl ? No to bedzie jednak troche narzekania. Czy to prawda ze jakas szkoda byla ? Masz zdjecia przed ?
Czy sa zapisy o szkodzie w historii pojazzdu?
Nie sprawdzałem po ile są aktualnie nowe i faktycznie nie biorę pod uwagę że dla kogoś ponad 60k PLN nie stanowi różnicy wiedząc w jakim stanie jest mój egzemplarz.

Sprawdzałem po ile są oferowane używane, z jakim są wyposażeniem i okazało się że jest to cena około 170-190k PLN.
Ja dodaję koła od GT które na rynku wtórnym kosztują około 10k PLN I jakieś pierdoły typu zrobiony serwis, oznakowanie, zabezpieczenie przeciwkradzieżowe. Przy tym jestem otwarty na propozycje odstępnego że względów opisanych powyżej.

Szkoda opisana w innym wątku, w normalnych realiach nie ma wpływu na wartość auta.

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Jak zawsze wszyscy mają pretensje że ktoś chce za drogo sprzedać;) Ja tylko przypomnę że elektryki sa jak wino, im starsze tym droższe.;) Jeśli ktoś szuka sprawdzonego w bojach 2 latka a nie nowy niesprawdzony egzemplarz z którym może trzeba będzie jeździć na serwis gwarancyjny no to musi dołożyć:ROFLMAO:

STMS

Pionier e-mobilności
Dzis takie auto mozna kupic nowe za 230kzl po rabatach ?
Z leasingiem na dwa lata wyjdzie z 255kzl ?
Pewnie jak leasing bedzie z kia to bedzie taniej.
A ty oczekujesz 193kzl ? No to bedzie jednak troche narzekania. Czy to prawda ze jakas szkoda byla ? Masz zdjecia przed ?
Czy sa zapisy o szkodzie w historii pojazzdu?

Cos czuje ze troche to auto posprzedajesz… minely dwa lata mozesz wykupic z leasingu i sprzedac na wolnym rynku, problem ze pewnie mimo wystawienia go za 150kzl moze byc roznie z zainteresowaniem…

Szkoda była i sam się przyznaje ale udaje że bezwypadkowe bo nikt w szpitalu pow 7 dni nie spędził

ot „prawnik” pomylił ogłoszenia z portalem prawniczym i jeszcze chce ludzi naciągać niedopowiedzeniami

STMS

Pionier e-mobilności
Jak zawsze wszyscy mają pretensje że ktoś chce za drogo sprzedać;) Ja tylko przypomnę że elektryki sa jak wino, im starsze tym droższe.;) Jeśli ktoś szuka sprawdzonego w bojach 2 latka a nie nowy niesprawdzony egzemplarz z którym może trzeba będzie jeździć na serwis gwarancyjny no to musi dołożyć:ROFLMAO:
Nie chodzi o cenę ale o oszustwo które wychodzi na jaw

cooler

Pionier e-mobilności
Nie chodzi o cenę ale o oszustwo które wychodzi na jaw
Ojtam, ojtam, sam się przyznał, poprawi ogłoszenie że stłuczka parkingowa była i sprzeda...
Tym bardziej jeżeli wymienili drzwi na nowe, więc z mego punktu widzenia bity ale naprawiony 100%
Mam parę długowiecznych samochodów które się tłuką po mieście więc co jakiś czas coś się trafia i zwykle w takim przypadku wymieniam na nowe rzeczy typu drzwi czy błotnik lub maska i w żaden sposób to nie rzutuje na jazdę i bezpieczeństwo. Mało tego, raz wymieniłem drzwi bez wzmocnień (oryginalne) na nowsze już ze wzmocnieniami.
Jak koś pisał - to nie kapliczka. Opuści cenę i sprzeda.

eimi

Pionier e-mobilności
Trochę przesadzacie, wymienił same drzwi jaki to ma wpływ na konstrukcję samochodu? Żaden. A jak wypadkowy to się patrzy na naprawiane elementy konstrukcyjne a nie to co się modułowo wymienia. Myślę że każdy potencjalny kupujący by się o tych drzwiach dowiedział. Większość używanych samochodów ma jakieś drobne szkody. Jak komuś wymienili szybę bo kamień walnął to od razu musi o tym pisać w ogłoszeniu? Chyba wystarczy że poinformuje samych zainteresowanych? Zresztą jak było robione w ASO to każdy zainteresowany zobaczy ta szkodę w raporcie.

Myślę że takie marudzenie jest tylko po to żeby zbić cenę

W ogłoszeniu w ogóle nie powinno być opcji "bezwypadkowy", tylko raport do ściągnięcia dla każdego. Jak już się tyle buli za ogłoszenie a samo auto nie jest tanie to można by taki raport dorzucać dla każdego, tam będzie napisane jaka szkoda i jaka kwota i będzie widać że to była pierdoła.

Last edited:

STMS

Pionier e-mobilności
Trochę przesadzacie, wymienił same drzwi jaki to ma wpływ na konstrukcję samochodu? Żaden. A jak wypadkowy to się patrzy na naprawiane elementy konstrukcyjne a nie to co się modułowo wymienia. Myślę że każdy potencjalny kupujący by się o tych drzwiach dowiedział. Większość używanych samochodów ma jakieś drobne szkody. Jak komuś wymienili szybę bo kamień walnął to od razu musi o tym pisać w ogłoszeniu? Chyba wystarczy że poinformuje samych zainteresowanych? Zresztą jak było robione w ASO to każdy zainteresowany zobaczy ta szkodę w raporcie.

Myślę że takie marudzenie jest tylko po to żeby zbić cenę

W ogłoszeniu w ogóle nie powinno być opcji "bezwypadkowy", tylko raport do ściągnięcia dla każdego. Jak już się tyle buli za ogłoszenie a samo auto nie jest tanie to można by taki raport dorzucać dla każdego, tam będzie napisane jaka szkoda i jaka kwota i będzie widać że to była pierdoła.

A ty w ogóle zobaczyłeś ogłoszenie ?

Tam nie jest „zaznaczone” bezwypadkowy tylko jawnie napisane i do tego napisał "jak nowy" - gość po prostu kłamie i nie zmienia ogłoszenia

1727245402858.png

powinien mieć pretensje do siebie, że kłamie ale on ...
... ma pretensje do kupujących, że jak się dowiedzą, że drzwi były wymieniane to chcą rabat ... urwał się jak filip z konopii 🤪

pytanie ile innych rzeczy nieopisanych ukrywa ... ja takiego sprzedającego kłamiącego na samym początku skreślam bezpowrotnie - skoro on nie szanuje kupującego to czemu ktoś ma jego szanować

elementy wymieniane nigdy nie mają tego samego koloru co samochód z fabryki - nie mylić z lakierowany przed sprzedażą bo i takie kwiatki się zdarzają tylko większość tego nie widzi

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale tez przesadzasz z tym ze to taka tragedia. Drzwi to drzwi i nie jest wypadkowy tylko po szkodzie. Mozna napisac bezwypadkowy, a wspomniec ze byla szkoda parkingowa.
Tutaj ja problemu nie mam, ja tylko twierdze ze auto zadna okazja. Zaraz bedzie trzy latek bo nie wierze ze na tych warunkach sie sprzeda. Chyba ze znajdzie sie ktos kto zadzwoni. Zaproponuje 40k odstepnego (zamiast 100). A sprzedajacy uzna ze chce sie pilnie auta pozbyc.

Ps. Przyjdzie kiedys taki dzien ze ja bede chcial sprzedac swoja tesle, juz czekam na te sępy 😂

eimi

Pionier e-mobilności
Faktycznie nie zwróciłem uwagi na tą część opisu. Bo jest jak nowe a drzwi nawet nowsze ;)