Polskie Komendy Głosowe Tesla

wojtkow

Pionier e-mobilności
Z moich doświadczeń wynika, że należy unikać słów włącz/wyłącz bo Tesla je kiepsko rozróżnia. Np "Włącz radio" a na ekranie info "wyłączam multimedia" (i oczywiście brak radia).

poochaty

Posiadacz elektryka
Zadz
Muszę sprawdzić czy reaguje na polskie komendy głosowe przy języku angielskim interfejsu ;)
Zadziała. Język komend ustawiasz osobno.

nabrU

Moderator
Zadz

Zadziała. Język komend ustawiasz osobno.
Ale mnie chodzi aby kumał dwa języki na raz... bo 'za chiny' nie umie polskich piosenek ze Spotifaja wybierać (przy angielskim)

nabrU

Moderator
Nie da się

No i dlatego doopa.
Jadę dzisiaj na zakupy do polskiego sklepu. Gadam jej 'Navigate to delikatesy Smaczek' ze 3 razy i muszę Wam chyba nagrać kiedyś co z tego wychodzi... :eek:
Albo 'Shuffle songs by Dawid Podsiadło'.... załapuje czasem jak się powie 'Podsiadlo' :rolleyes:
No cóż, taki los emigranta ;)

poochaty

Posiadacz elektryka
No i dlatego doopa.
Jadę dzisiaj na zakupy do polskiego sklepu. Gadam jej 'Navigate to delikatesy Smaczek' ze 3 razy i muszę Wam chyba nagrać kiedyś co z tego wychodzi... :eek:
Albo 'Shuffle songs by Dawid Podsiadło'.... załapuje czasem jak się powie 'Podsiadlo' :rolleyes:
No cóż, taki los emigranta ;)
Mam to samo. Mieszkam w Szwecji, więc ulice i nazwy chciałbym po szwedzku, gadać chciałbym po polsku, a interfejsy wszystkich urządzeń zawsze mam po angielsku. Bądź tu mądry.
Trzeba było nie emigrować.

Last edited:

nabrU

Moderator
Trzeba było nie emigrować.

Jakoś to przeżyję, ale do PL się na razie nie przeprowadzam. No chyba, że zainstalują tak z 10 razy tyle ładowarek :p.

Co do języka to niezłe jaja są z czytaniem nazw dróg w PL jak się ma angielski interfejs: moja ulubiona jest 'droga wojewódzka' :ROFLMAO:

Swatek

Nowy na Forum
Jest jakiś sposób na dyktowanie adresu z numerem domu? za każdym razem ulicę rozpoznaje idealnie, natomiast 149 wpisuje jako 100 40 9