Polskie Komendy Głosowe Tesla

daniel

Señor Meme Officer
Wiem, że jeszcze wcześnie, ale działa Wam komenda głosowa "ho, ho, ho"? Mi odczytuje jako "hoł, hoł, hoł" albo "hau, hau, hau" i nie rozpoznaje o co mi chodzi. :p Co zrobić, żeby działało "podzwoń na zewnątrz"? Zaznaczam opcję, ale nie słychać żadnego dźwięku i działa to tylko na postoju. Po wrzuceniu na D się wyłącza.

tenOr

Posiadacz elektryka
Działa, ale rozpoznawanie komend mam po angielsku. Po polsku nie ma kilku odpowiedników. Jest też "ho ho ho not funny" 😉

daniel

Señor Meme Officer
Działa, ale rozpoznawanie komend mam po angielsku. Po polsku nie ma kilku odpowiedników. Jest też "ho ho ho not funny" 😉
Masz na myśli "hoł hoł hoł na twardy"? Bo tak rozumie to mój samochód. :p

daniel

Señor Meme Officer
Wiem, że jeszcze wcześnie, ale działa Wam komenda głosowa "ho, ho, ho"? Mi odczytuje jako "hoł, hoł, hoł" albo "hau, hau, hau" i nie rozpoznaje o co mi chodzi. :p Co zrobić, żeby działało "podzwoń na zewnątrz"? Zaznaczam opcję, ale nie słychać żadnego dźwięku i działa to tylko na postoju. Po wrzuceniu na D się wyłącza.
Dobra, już wiem jak działa "podzwoń na zewnątrz". Melodyjka gra na zewnątrz też. Słabo ją słychać w środku.

MarcinA

Nowy na Forum
Dzień dobry,

Moja Tesla MY (oprogramowanie 2023.44.30.9) na polecenie głosowe:
'Zadzwoń do {kontakt}'
otwiera okno smsa i czeka na dyktowanie tekstu.

Polecenie 'Wyślij wiadomość do {kontakt}' działa prawidłowo.

Ktoś z Was miał podobny przypadek? Coś jest źle przypisane? Gdzieś coś przestawiłem w ustawieniach?
Pozdrawiam

danielm

Pionier e-mobilności
Dzień dobry,

'Zadzwoń do {kontakt}'

Ktoś z Was miał podobny przypadek? Coś jest źle przypisane? Gdzieś coś przestawiłem w ustawieniach?
Pozdrawiam
nie ma ustawień, każda komenda jest interpretowana na serwerach tesli

Michal

Moderator
Dzień dobry,

'Zadzwoń do {kontakt}'

Pozdrawiam
Ja mówię "wyślij SMS do XXX" albo "zadzwoń do XXX" i zawsze działa. Miałem problemy z dziwnymi nazwami kontaktów - zamiast imienia jakaś ksywka. Zmień nazwę kontaktu i będzie ok.

ciastek

Pionier e-mobilności
Chyba nie na serwerach, tylko w sofcie, który jest zainstalowany w samochodzie i interpretuje dźwięki.
Nie.
Z https://www.tesla.com/support/connectivity :
What are the connectivity features that may be limited after Standard Connectivity expires?
Without Standard Connectivity, access to some connectivity features, including those that use cellular data or third-party licenses, may be changed or removed. These Standard Connectivity features that may change currently include maps, navigation, voice commands and more.