Polskie Komendy Głosowe Tesla

kpolak

Zadomawiam się
Wyciągnięcie czegoś chwilowo czyli do uzycia innego ekranu z podmenu mozna zrobić na "prawą stronę" Czyli klikniecie w Energię potem spowoduje że bedzie.
Ja mam na stałe ustawiony telefon, radio, rejestrator i ikone kamery, a po prawej własnie energię
@Bronek ale ikonka rejestratora którą można wyciągnąć do paska to "Odtwarzacz zdarzeń", który można uruchomić na Postoju. Sądzę, że dużo bardziej zależałoby userom na ikonie która rejestruje zdarzenie (ta która była w górnym rogu w v10). Teraz aby zarejestrować zdarzenie bez klaksonu trzeba nacisnąć samochód a następnie ikonkę Rejestrora.

danielm

Pionier e-mobilności
@Bronek ale ikonka rejestratora którą można wyciągnąć do paska to "Odtwarzacz zdarzeń", który można uruchomić na Postoju. Sądzę, że dużo bardziej zależałoby userom na ikonie która rejestruje zdarzenie (ta która była w górnym rogu w v10). Teraz aby zarejestrować zdarzenie bez klaksonu trzeba nacisnąć samochód a następnie ikonkę Rejestrora.
no ale co to zmienia czy jeden klik czy dwa? przecież i tak zapisywane jest ostatnie 10minut więc czy wciśniesz za jednym klikiem czy za dwoma... tragedii nie będzie, byle wiedzieć gdzie kliknąć

Michal

Moderator
Można klepnąć klakson na mikrosekundę, nikt się nie obrazi, a rejestrator zapisze. Trzeba tylko mieć taką opcję włączona w ustawieniach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Różnimy się bo akurat mi sie nie podobały te ikonki do klikania na górze. Od dołu łapię palcami ekran od tyłu i nawet po pijaku czy na kacu trafiam kciukiem
Kliknięcie w rejestrator zapisuje podczas jazdy ( tak jak było) a do tego nie ma pospiechu bo zapis jest sporo do tyłu. Na postoju otwiera zaś menu zapisu

PS Przypominam, że kiedys np nie było na pasku ikony kamerki no i aby sobie poogladac filmiki trzeba było wyjąć pena i miec zewnetrzną aplikację
Grzanie foteli dostało funkcje auto, tak na marginesie i dlatego w komendach chyba sie cos z tym Popiepszylo?

Last edited:

tenOr

Posiadacz elektryka
Pytanko. Jest jakiś polski ekwiwalent "Open energy (panel)"? Próbowałem wszystkiego i jak do obrazu. Dzięki.
Edit: otwiera panel zużycia energii

chewbacca

Posiadacz elektryka
Na forum FB Tesla Model 3/Y Klub Polska zobowiązałem się, że przed końcem roku przejrzę sporządzoną niegdyś listę komend głosowych po aktualizacji 2021.44.25.2 i wgraniu softu v11.

Załączam zaktualizowaną listę choć zmiany kosmetyczne w porównaniu z wersją z początku listopada.

Z rzeczy na które czekam nadal brak możliwości włączenia komendą kamery. Po zmianie v11 przydałoby się komendami przejść do zagnieżdżonych głębiej wskazań zużycia energii, menu podróże, czy ciśnienia w oponach - ale nie udało mi się to ;-(

Z ciekawych rzeczy (nie wiem czy nowych) komenda "tele" niezawodnie pokazuje listę połączeń. Wcześniej randomowymi komendami czasami wyskakiwała. Nie udało mi się natomiast wywołać ekranu z aplikacją telefon i aktywną zakładką wiadomości, kontaktów czy ulubionych.
Na żadnej z list nie znalazłem, więc będzie można dopisać do nowej wersji: "otwórz dupę" otwiera klapkę od portu ładowania :cool: