Zaczepiła mnie nieznajoma. Niestety nie ja bylem powodem tej zaczepki

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
jak najbardziej się zgadzam: 80k km przejechane, utrata wartości ok 100k PLN, najtańsze ładowanie w trasie szybkie DC to 2.4 (ale bliżej 3PLN) za kWh, przy prędkościach autostradowych mam zużycie liczone jako pobór ze stacji DC (za ile płacę) ok 22-23kWh/100km.
Liczenie zostawiam ludziom sukcesu.
A moje najtańsze ładowanie w trasie na DC 100 kW to 0.00 PLN/kWh. A najdroższe to 6.39 PLN/kWh

Ev3

Pionier e-mobilności
To się może nawet zgadzać. Ale cała dyskusja jest na temat kosztów ładowania. Kolega @cooler wyskoczył z kosztem ładowania rzędu 50-60 PLN/100 km. Więc u niego to razem 160 PLN :)
To już niewielka różnica, jeśli ice/hev zmieści się w 100 zł całościowo....

cooler

Pionier e-mobilności
Na moich trasach, którymi jeżdżę w Polsce, mam po drodze ich stacje. A zagranicą używam inne.
Polenergia 2.19/kWh, skończyła sie promocja. Sprawdziłeś ile szybkie DC u pozostałych?

Bronek

Pionier e-mobilności
Kobicie podobalo się auto i jazda , wnętrze ,napęd, obsługa itp . Zero! Absolutne Zero pytań o cenę , koszty itd... Tylko o wrażenia z ekspolatacji

A tu faceci jakieś grosze liczą .
Zupełnie odjechali z tematu .

Koniecznie wspólnota majątkowa ...
Żeby nie leasingi , kredyty , dzieci , domy i lenistwo to ilosci rozwodów była by jeszcze większa
Ciekawe ile przez tatusia, co zamiast 4x4 wybrał napęd na przód wbrew żonie? :)
Rośnie świadomość motoryzacyjna kobiet, ja bym nie ryzykował
W życiu bym sie nie ożenił jakbym tak liczył jak Wy te koszty samochodowe . Nawet bał bym si5e do Laski podejść i zagadać bo a nuż sie zakocham albo wpadnę ? :)

W pierwszym półroczu 2024 r. do sądów trafiło blisko 40 tys. pozwów rozwodowych - wynika najnowszych danych z sądów okręgowych. To o 4,2 proc. więcej niż w tym samym okresie rok wcześniej.
Coraz większa liczba rozwodów to też skutek bogacenia się społeczeństwa. Dzisiaj już nie naprawia się zepsutych urządzeń – wymienia się je na nowe. !

Last edited:
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Rośnie świadomość motoryzacyjna kobiet
Jestem zdania że zmniejszenie liczby wypadków i ofiar na drogach to również zasługa większej liczby pań za kółkiem. Bardziej się skupiają na makijażu :) mniej na agresji.
A kojarzycie jakąś kobietę piratkę drogową? Albo zabójczynię za kierownicą jak ten Majtczak czy ostatnio Żak? Ja jakoś nie...

vwir

Pionier e-mobilności
Kobicie podobalo się auto i jazda , wnętrze ,napęd, obsługa itp . Zero! Absolutne Zero pytań o cenę , koszty itd... Tylko o wrażenia z ekspolatacji

Koniecznie wspólnota majątkowa ...
Żeby nie leasingi , kredyty , dzieci , domy i lenistwo to ilosci rozwodów była by jeszcze większa
Ciekawe ile przez tatusia, co zamiast 4x4 wybrał napęd na przód wbrew żonie? :)
Rośnie świadomość motoryzacyjna kobiet, ja bym nie ryzykował
W życiu bym sie nie ożenił jakbym tak liczył jak Wy te koszty samochodowe . Nawet bał bym si5e do Laski podejść i zagadać bo a nuż sie zakocham albo wpadnę ? :)
I pomyśleć, że Ty tak na trzeźwo. Aż strach się bać co mówiłeś/pisałeś gdy zdarzało Ci się napić ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Czyli nieistotne pierdoły.
Lepiej odjechać z tematu niż z rzeczywistości jak niektórzy....

Makus

Pionier e-mobilności
Jestem zdania że zmniejszenie liczby wypadków i ofiar na drogach to również zasługa większej liczby pań za kółkiem. Bardziej się skupiają na makijażu :) mniej na agresji.
A kojarzycie jakąś kobietę piratkę drogową? Albo zabójczynię za kierownicą jak ten Majtczak czy ostatnio Żak? Ja jakoś nie...
Tak, ostatnio jakaś pani influ czy inna gwiazdka TV chwaliła się czasami przejazdu między dwoma miastami autostradą, czy też jazdą pasem awaryjnym.