Nowy IONIQ 5 - Polska szykuje się na premierę

szwajcar

Fachowiec
Jestem najarany na Ioniqa, ale faktycznie nie za tą cenę. Choć...
Ciesze sie, ze kupiłem 2023 Uniq z pakietami Tech i Sun za ok. 180 tysięcy
Ten kiedyś też kosztował 280 ;)
A regularna, cennikowa cena Techniq to była 264 400 (wyjściowa cena z oferty w lipcu tego roku).
Zobaczymy co będzie działo się na wiosnę - bo wtedy będę przymierzał się do zakupu.

Ev3

Pionier e-mobilności
I są polskie ceny.

Ciesze sie, ze kupiłem 2023 Uniq z pakietami Tech i Sun za ok. 180 tysięcy :)
Ale one nie odbiegają od ceny poprzedniego modelu specjalnie.
Tylko rabaty pewnie będą mniejsze.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Ale one nie odbiegają od ceny poprzedniego modelu specjalnie
tylko w tym czasie rynek im "odbiegł" i to znacząco. oferta Hyundaia wygląda na najdroższą, w dodatku tradycyjnie wentylacja foteli jest tylko w topowej kosmicznie drogiej wersji. czego ci ludzie się spodziewają? chińczycy wcisną się w każdą niszę którą zrobi Hyundai Polska ;) śmiesznie

szwajcar

Fachowiec
chińczycy wcisną się w każdą niszę którą zrobi Hyundai Polska
No cóż. To przyjdzie przyjrzeć się chińczykom. :)
Przy premierze Kii EV3 pisałeś podobnie.
Ja również jestem rozczarowany i nie podoba mi się mało przejrzysta polityka koreańczyków (obu) ale daleki jestem od ich pouczania. To ich biznes i nie będę rozdzierał szat. Za to zrobię co mogę - jak przyjdzie czas to zagłosuję portfelem. ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja również jestem rozczarowany i nie podoba mi się mało przejrzysta polityka koreańczyków (obu) ale daleki jestem od ich pouczania. To ich biznes i nie będę rozdzierał szat. Za to zrobię co mogę - jak przyjdzie czas to zagłosuję portfelem. ;)
Jest dobra nowina, rabaty na roczniki 2024 i 2023 się ZWIĘKSZYŁY, albo przynajmniej zostały utrzymane.
Właśnie dostałem ofertę na lepszych warunkach niż miesiąc temu.

Np. na wersję Uniq z 2023 dają 30% rabatu.

Trzeba się spieszyć.

Last edited:
S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
No cóż. To przyjdzie przyjrzeć się chińczykom. :)
Przy premierze Kii EV3 pisałeś podobnie.
wiesz ja też jestem daleki od pouczania ale sytuacja w Hyundaiu jest mocno kuriozalna, nikt nie kupuje po cenach salonowych tylko każdy czeka na wyprzedaże raz w roku. przecież to się mija z celem. a celem jest sprzedaż, chyba że ja czegoś nie wiem o dzisiejszym marketingu. polityka Hyundaia ma jeden skutek, ceny są zaporowe na EV i raz w roku mamią klienta pseudo obniżkami. dla mnie to jest psychiczne. jako klient byłem niedawno w Hyundaiu i sami pracownicy czekają na wyprzedaże i to doradzają klientowi. gdybym nie chciał sprzedać samochodu to zrobiłbym jak Hyundai Polska ;) osobiście po takim traktowaniu klienta mówię wprost jak dla mnie mogą zwijać interes.

Ev3

Pionier e-mobilności
Jest dobra nowina, rabaty na roczniki 2024 i 2023 się ZWIĘKSZYŁY, albo przynajmniej zostały utrzymane.

Trzeba się spieszyć.
Nowe info - 30% rabatu PLUS dodatkowe 18750 przy ich finansowaniu.........

szwajcar

Fachowiec

Trzeba się spieszyć.
Tyle, że ja nie chcę:
  1. "Starego" Ioniqa.
  2. Kupować teraz.
Stwierdzam, że jak przyjdzie pora to jakaś okazja sama mnie znajdzie. :)

Runior

Zadomawiam się

Trzeba się spieszyć.
Śpieszyć to musi się Hyundai, bo te samochody zaraz będą miały 2 lata.
Obawiam się jednak, że jedyny wniosek jaki wyciągną z efektów dotychczasowej polityki sprzedażowej to będzie konieczność zmniejszenia zamówień przez dealerów.