Problem z ładowaniem na Ionity

krzysiekwaw

Zadomawiam się
Hej, miał ktoś kiedyś taki problem że mu nie startuje ładowanie na ionity ? Tylko tutaj nie działa - pojawia się czerwona lampka i błąd. Każda inna ładowarka ok. Testowane na ionity ostrawa, radomsko i poznań. Pobiera opłate następnie podłączam przewód, mieli mieli i cyk czerwona lampka.

Halisep

Posiadacz elektryka
Było słychać jak wtyczka się zatrzaskuje?

nabrU

Moderator
Ja tam zawsze stopuję ładowanie z poziomu samochodu (nawet na SuC, bo przyciski na wtyczkach - szczególnie na V4 - w większości nie działają).

danielm

Pionier e-mobilności
Ja tam zawsze stopuję ładowanie z poziomu samochodu (nawet na SuC, bo przyciski na wtyczkach - szczególnie na V4 - w większości nie działają).
ja też ale testowałem ionity więc chciałem sprawdzić jak to wygląda. ładowanie trwało 5 minut po przerwaniu z apki ionity zanim przerwałem z poziomu samochodu ale skasowali mnie za czas według ich apki mimo że naładowałem więcej

krzysiekwaw

Zadomawiam się
Bylo slychac zatrzaskiwanie wtyczki ale po paru sekundach czerwona ikona a wtyczka dalej zablokowana.
Na obu sprawdzone dwie stacje - wszędzie to samo. Ale tylko na ionity i z apki i z karty. Support widzi niby bład auta ale wszedzie indziej dziala - greenway polenergia, suc, elocity itp.

Halisep

Posiadacz elektryka
Bylo slychac zatrzaskiwanie wtyczki ale po paru sekundach czerwona ikona a wtyczka dalej zablokowana.
Na obu sprawdzone dwie stacje - wszędzie to samo.
Dwa razy miałem coś takiego (na jakieś 100+ ładowań na ionity) i przy kolejnej próbie wystarczyło dociskać wtyczkę do górnego pinu do czasu aż zaczęło ładować, czyli max 10s po zatrzaśnięciu.

jgal

Posiadacz elektryka
Też mi się zdarzyło ze dwa razy, ale dociskanie kabla lub zmiana stanowiska zawsze pomagały. Startowanie zawsze z apki