Nowy IONIQ 5 - Polska szykuje się na premierę

UseYbrain

Posiadacz elektryka
wiesz ja też jestem daleki od pouczania ale sytuacja w Hyundaiu jest mocno kuriozalna, nikt nie kupuje po cenach salonowych tylko każdy czeka na wyprzedaże raz w roku. przecież to się mija z celem. a celem jest sprzedaż, chyba że ja czegoś nie wiem o dzisiejszym marketingu. polityka Hyundaia ma jeden skutek, ceny są zaporowe na EV i raz w roku mamią klienta pseudo obniżkami. dla mnie to jest psychiczne. jako klient byłem niedawno w Hyundaiu i sami pracownicy czekają na wyprzedaże i to doradzają klientowi. gdybym nie chciał sprzedać samochodu to zrobiłbym jak Hyundai Polska ;) osobiście po takim traktowaniu klienta mówię wprost jak dla mnie mogą zwijać interes.
Normalna sprawa. Ludzie zawsze czekają na wyprzedaże sezonowe. Co w tym „kuriozalnego”. Wyjedź za granicę i zobacz co się dzieje na Black friday :)).

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Normalna sprawa
dla mnie to już nie jest nienormalna sprawa, to jest psychiczne. zarząd Hyundai Polska powinien się udać na obowiązkowe badania, jako potencjalny klient chciałbym zakupić samochod elektryczny Hyundai i jest to celowo utrudniane przez konstrukcję "walniętego" cennika z pseudo rabatami, najpierw sztucznie zawyżając cenę.

Ev3

Pionier e-mobilności
Prawdopodobnie nie. Myślę, że będzie wtedy dostępny następca albo przynajmniej wersja po dużym liftingu, co obniży wartość odsprzedaży obecnego modelu.
Obecny lifting był baaaardzo delikatny.
Na ulicy pewnie różnicy nawet nie zauważysz.

Nie sądzę, żebyś po kilku latach sprzedał go o 100 tys drożej niż auto z roku poprzedniego z podobnym przebiegiem.
Może rok produkcji jest istotny tylko w Polsce, ale istotny jest niewątpliwie i czasem wpływa na cenę w większym stopniu niż przebieg.
W Polsce.
Ale tu i tak się nie kupuje używanych elektryków, więc co za różnica.
Ja akurat rzadko zmieniam samochody. Obecny mam już od 6 lat i kolejny pewnie potrzymam przynajmniej tyle. Niby mógłbym skusić się na taką ofertę, ale akurat I5 to trochę za duża krowa dla mnie. Poza tym cały czas mam wrażenie, że cena (w tym finansowanie) mogłaby być nieco lepsza :).
Leasing 102 % Ci nie odpowiada?
Czy wynajem po 1300 miesięcznie?

Ja nie znalazłem drugiej tak dobrej oferty na rynku, w tej klasie (i auta i cenowej).
Kompakty zazwyczaj kosztują sporo więcej.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
W sensie że na Zachodzie kosztują inaczej?
nie wiem więc się nie wypowiadam. w kraju w którym żyję jestem zainteresowany konkurencyjnością, więc życzę Hyundai Polska aby się otrząsnęli z dziwacznej dolegliwości i nie oddawali walkowerem miejsca chińczykom.

lookash_c

Pionier e-mobilności

vwir

Pionier e-mobilności
Chcą dogonić Forda - na otomoto wiszą nowe 22 sztuki Mach-e z 2022 roku i 12 z roku 2023.
Może w końcu ktoś pojmie, że trzeba w takich przypadkach konkretnie zejść z ceny i się pozbyć, bo to nie wino, żeby z wiekiem nabierać wartości ;-)
W Krośnie mają demówkę z 2021 roku. Ale nie wiem, czy próbują ją sprzedawać, czy po prostu służy jako faktyczna demówka.