Problem z ładowaniem na Ionity

Ev3

Pionier e-mobilności
Bylo slychac zatrzaskiwanie wtyczki ale po paru sekundach czerwona ikona a wtyczka dalej zablokowana.
Na obu sprawdzone dwie stacje - wszędzie to samo. Ale tylko na ionity i z apki i z karty. Support widzi niby bład auta ale wszedzie indziej dziala - greenway polenergia, suc, elocity itp.
Próbowałeś dociskać ręcznie wtyczkę do momentu gdy ładowanie ruszy?
Czasem przy ciężkich kablach to czyni cuda.

Michal

Moderator
Hej, miał ktoś kiedyś taki problem że mu nie startuje ładowanie na ionity ? Tylko tutaj nie działa - pojawia się czerwona lampka i błąd. Każda inna ładowarka ok. Testowane na ionity ostrawa, radomsko i poznań. Pobiera opłate następnie podłączam przewód, mieli mieli i cyk czerwona lampka.
Ionity często nie działa, może miałeś po prostu pecha:

Pepek

Posiadacz elektryka
to nie to, odjechałem na bok i po mnie ktoś podłączył z sukcesem etrona
No to obstawiałbym wspomniany już wyżej problem ze stykiem pinów. Wtyczki Ionity są (przez chłodzenie dodatkowe) ciężkie, więc ciągną gniazdo mocno w dół, a Tesle potrafią na to być dość wrażliwe. U mnie wtedy pomaga dociskanie wtyka do gniazda w trakcie migania niebieskiej ikony. Jak już zacznie ładować, to leci samo ładnie.

krzysiekwaw

Zadomawiam się
No to obstawiałbym wspomniany już wyżej problem ze stykiem pinów. Wtyczki Ionity są (przez chłodzenie dodatkowe) ciężkie, więc ciągną gniazdo mocno w dół, a Tesle potrafią na to być dość wrażliwe. U mnie wtedy pomaga dociskanie wtyka do gniazda w trakcie migania niebieskiej ikony. Jak już zacznie ładować, to leci samo ładnie.
spróbuję raz jeszcze ! :) dzięki za rady