faktycznie zasięg ma nienajwyższy - ale na autostradzie można spokojnie ponad 200km zrobić nie spowalniając ruchu (aczkolwiek jak zawsze sporo zależy od temperatury i ilości pasażerówA to oznacza, że na trasie po takiej drodze, nie zrobi się nawet 200 km (podobnie wyszło mi z testów P2008 onegdaj - zasięg skończył mu się po 180 km).
Słabo jak na kompakta.
to fakt - zużycie dość sporawe ale ztcw to najniższe z aut na tej płycie podłogowejZużycie jak Ioniqu, albo innych autach z 200-300 KM pod maską, a osiągi na poziomie MX30 - czyli kiepskie.
Przy takiej mocy powinien brać dobre 10-20% mniej, albo mieć zdecydowanie większą baterię.
Ogólnie - z tym napędem i baterią, auto jest za drogie o jakieś 30 tys,
BTW:
Da się w tym włączyć jakoś Auto-hold?
Wiem że nie ma takiej funkcji, ale może ktoś jakoś ją sam sobie dorobił?
faktycznie zasięg ma nienajwyższy - ale na autostradzie można spokojnie ponad 200km zrobić nie spowalniając ruchu (aczkolwiek jak zawsze sporo zależy od temperatury i ilości pasażerów
to fakt - zużycie dość sporawe ale ztcw to najniższe z aut na tej płycie podłogowej
co do baterii oficjalnie ma 45kWh netto ale ktoś to mierzył i mu wyszło bardziej 41kWh
co przy 50kWh brutto daje spory bufor - np po naładowaniu do 100% nadal możda dość silnie rekuperować
cena = też mam takie odczucie - jak szukałem leasingu dla siebie wszystkie reklamy zachęcały 149€ miesięcznie - gdy u dealera wybrałem srednią wersje z kilkoma dodatkami to mi wyskoczyło 420€
udało się w końcy sporo taniej no ale niesmak pozostał
A na światłach, albo skrzyżowaniu, to jak będzie stał na pole position?dorobić to nie słyszałem - ale można naokoło: użyć atomatycznego tempomatu - raz jakoś tak mi się udało to właczyć ale nie szukałem ponownie jak to zrobić bo nie używam tej funkcji - w korku jade na automacie a na trasie nie jest potrzebny
Też nie bardzo, bo do takich zastosowań traci wszystkie zalety, wynikające głównie z fajnego nadwozia kompakt.Za 130k (za tyle nabyl je hurtowo Arval w wersji Shine) mozna rozwazyc jako auto do miasta/20km pod miastem,
No tak, ale to są zalety ważne właśnie poza miastem.Citroen ma jednak troche przewagi nad Zoe - jest o wiele lepiej wyciszony i bardziej przestronny w srodku (o fotelach nie mowiac - w Zoe brak regulacji wysokosci)
No właśnie...Jednak pod katem napedu i baterii oraz pompy ciepla Zoe wypada lepiej (porownuje do R135 aktualnej generacji gdzie pompa ciepla wyje ale robi co ma robic) oraz Zoe R135 w wersji Intense z CCS mozna nabyc za 115k brutto bez doplaty
A ja się biję z myślami, czy jednak drugie auto (w sensie pierwsze) też nie powinno być ev.Ja sie w kazdym razie po wielu testach tych maluchow wyleczylem z drugiego auta EV i zostaje 1.5 TSI z miekka hybryda, na daily i glowne auto (najwieksze) idzie Tesla 3.