Kupować, czy nie? Oto jest pytanie...

Runior

Zadomawiam się
Ja też, ale znalazłem 4WD, ale nie Uniqa i wynajem wychodzi mega fajnie.
Czyli wtedy już niekoniecznie taka dopłata ma sens?

Ano.
W przybliżeniu 500 netto.
Wygląda na bardzo dobrą ofertę. Pytanie brzmi, czy dla Ciebie brak któregoś z elementów wyposażenia jest "deal brakerem".

Esiak

Fachowiec
Ja też, ale znalazłem 4WD, ale nie Uniqa i wynajem wychodzi mega fajnie.
Czyli wtedy już niekoniecznie taka dopłata ma sens?

Ano.
W przybliżeniu 500 netto.
a gdzie taki najem dają?

Ev3

Pionier e-mobilności
a gdzie taki najem dają?
mLeasing w Hyundaiu

Żeby nie było nieporozumień - 500 złl to RÓŻNICA w cenie raty, między dwoma wersjami auta, a nie rata wynajmu.

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
Wygląda na bardzo dobrą ofertę.
Robotę robi 4WD, która zapewnia wysoką wartość rezydualną.
W stosunku do 2WD różnica cenowa na aucie wychodzi tylko 5 tys brutto, na wynajmie jeszcze mniej, a dodatkowego silnika i 100 KM nie da się nie docenić.
Pytanie brzmi, czy dla Ciebie brak któregoś z elementów wyposażenia jest "deal brakerem".
Parę rzeczy chciałbym mieć, ale do przeżycia, przy tak dużej różnicy w cenie wynajmu.
Zwłaszcza że mają mechaniczne odpowiedniki, wiec da się z nimi żyć.

Najbardziej boli mnie różnica w wyglądzie wnętrza.
Uniq miał mieć szarą ekoskórę i w tej wersji wnętrze wygląda zupełnie inaczej niż wersja czarno-szara, zwłaszcza w połączeniu z zwykłym materiałem na większości fotela w wersji Techniq.

Z drugiej strony, utrzymanie takiego jasnego wnętrza to pewnie też inna skala problemu.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
500+ to jest spora różnica w racie więc chyba nie warto, zwłaszcza, że lekarstwo na największy mankament I5 czyli podsterowność masz w tych pieniążkach na pokładzie (AWD), szkoda jedynie wentylowanych foteli bo kolor zawsze możesz zmienić pokrowcami

Ev3

Pionier e-mobilności
Jak wrażenia po trochę dłuższym użytkowaniu? Masz jakieś spostrzeżenia, których nie było po jazdach próbnych?
A kogo pytasz?
Bo ja jeszcze auta nie mam.
"się załatwia"

Najnowsze dyskusje