MLEASING - MBANK zwrot dotacji - minęło 15 mcy i wciąż nic

ggrz

Zadomawiam się
U mnie auto kupione w listopadzie 2023, a podpisanie umowy w kwietniu 2024. Umowy nie odesłali

wirex

Nowy na Forum
Tak, jakoś w listopadzie 2023
no to od tej daty maksymalny termin wypłaty kasy do leasingu to 6 miesięcy. Leasing na 14 dni na przesłanie kasy do Ciebie. Tylko czy jesteś pewien, że boś podpisał umowę w listopadzie? Czy może ty podpisałeś w listopadzie a boś np. w maju 2024. Odesłali Ci umowę z wbitą datą?

Złożyłem reklamację w bos banku przez ich stronę i po kilku dniach dostałem odpowiedź że już wysłali pieniądze i że przepraszają i to nie ich wina 😂 14 MSc nic się nie dzieje, poszła reklamacja i na drugi dzień przelew, ciekawe rzeczy

wirex

Nowy na Forum
Złożyłem reklamację w bos banku przez ich stronę i po kilku dniach dostałem odpowiedź że już wysłali pieniądze i że przepraszają i to nie ich wina 😂 14 MSc nic się nie dzieje, poszła reklamacja i na drugi dzień przelew, ciekawe rzeczy
WOW!, gratuluję też teraz złożyłem reklamację. Zobaczymy może się uda. Muszą mieć straszny bałagan, albo celowo opóźniają wypłaty.

wirex

Nowy na Forum
WOW!, gratuluję też teraz złożyłem reklamację. Zobaczymy może się uda. Muszą mieć straszny bałagan, albo celowo opóźniają wypłaty.
Pochwalę się. dostałem przelew dotacji na konto we wtorek. Zadziałała skarga do BOŚ. Tak więc jak ktoś długo czeka to pomaga reklamacja w BOŚ. Boś odpisał że należy poprawnie złożyć wniosek o wypłatę dotacji. i najleprze co odpisali w reklamacji to: "Kilkukrotnie przekazywaliśmy prośbę do firmy leasingowej o skorygowanie dokumentów do wypłaty dotacji. Ostatnią wiadomosć do firmy leasingowej z prośbą o przekazanie poprawnej dokumentacji do wypłaty dotacji wysłaliśmy (DATA)"
Podsumowując leasing nie umie poprawnie złożyć dokumentów do BOŚ i dlatego to tyle trwa. Boś prosi się o poprawne dokumenty a leasing ich nie dostarcza. BOŚ szybko i sprawnie a tez konkretnie odpisał w sprawie.

ja podobnie :p
A udało Ci się dowiedzieć, czy złożyli Twój wniosek? Bo mi konsekwentnie nie odpowiadają, a przez telefon wiją się jak piskorz.

arek92

Nowy na Forum
A udało Ci się dowiedzieć, czy złożyli Twój wniosek? Bo mi konsekwentnie nie odpowiadają, a przez telefon wiją się jak piskorz.
Udało mi się dowiedzieć, że zlożyli wniosek (w styczniu), wymęczyłem numer wniosku, w czerwcu napisali że wniosek do poprawki i dosłałem im następnego dnia i złożyli nowy wniosek, na który 9 września odpisali że nie będzie. Na razie do boś złożyłem reklamacje. Z prośbą o infromację o zachowaniu mleasingu.

ggrz

Zadomawiam się
ja dostałem info, że BOŚ odesłało mLeasingowi podpisaną umowę, dzięki czemu złożyli w listopadzie wniosek o wypłatę środków oraz że BOŚ realizuje wypłatę w około 3 miesiące.