Zwróć uwagę na sposób oznaczenia. Niebieskie stacje ładowania są pokazywane przez Google, szare to są ładowarki, które zna Tesla. Tesla ma zbiór zasad na podstawie których to oni pokazują stacje ładowania na mapie - musiało być ileś tam lądowań i to udanych w obrębie jakiegoś czasu. Chyba minimum 5 w 90 dni i 80% zakończonych sukcesem.powiedzieć mi proszę o co chodzi z ładowarkami, które są na mapie tesli ale widać je tylko po bardzo dużym zbliżeniu?
nie ma ich ani na liście ani też nie widać ich jak inne punkty np. sklep, stacja paliw i itp.
tak one są na mapie w innym kolorze.Zwróć uwagę na sposób oznaczenia. Niebieskie stacje ładowania są pokazywane przez Google, szare to są ładowarki, które zna Tesla. Tesla ma zbiór zasad na podstawie których to oni pokazują stacje ładowania na mapie - musiało być ileś tam lądowań i to udanych w obrębie jakiegoś czasu. Chyba minimum 5 w 90 dni i 80% zakończonych suksukcesem.
Wg mnie oni nie trzymają tych kryteriów bo jakoś wierzyć mi się nie chce że EKOEN na lotnisku Chopina ich nie spełnia …Dokładne kryteria ze strony:
Tutaj:![]()
Tesla to Add Reliable Third-party Chargers to Their In-Car Navigation
Tesla has made significant strides in improving access to fast charging for its electric vehicles. This is an important development for the company, as it expanwww.notateslaapp.com
Aby stacja ładowania mogła zostać dodana jako „kwalifikowana ładowarka innej firmy” i pojawić się w systemie nawigacyjnym Tesli, musi spełniać następujące warunki w okresie 60 dni:
- Co najmniej jedno zgodne złącze ładowania
- Często używana przez kierowców Tesli co najmniej raz na cztery dni
- Średni wskaźnik udanych ładowań wynosi 90% lub więcej
Stacje zostaną usunięte z systemu nawigacyjnego Tesli, jeśli którykolwiek z poniższych warunków zostanie spełniony w okresie 14 dni:
- Nie wykryto żadnych sesji ładowania
- Średni wskaźnik udanych ładowań spadnie poniżej 70%
Pytanie, czy EKOEN nie jest zbyt "niszowy" i go po prostu nie objęli?Wg mnie oni nie trzymają tych kryteriów bo jakoś wierzyć mi się nie chce że EKOEN na lotnisku Chopina ich nie spełnia …
A czy tam jest napisane że wspieramy tylko „dużych” operatorów ?Pytanie, czy EKOEN nie jest zbyt "niszowy" i go po prostu nie objęli?
Nie jest napisane. Ale pytanie brzmi, w jaki sposób przebiega integracja pomiędzy systemami. Jeśli trzeba to robić z każdym z osobna, to naturalną metodą byłoby podpiąć się najpierw do dużych, a na końcu do małych - żeby mieć jak najwięcej punktów.A czy tam jest napisane że wspieramy tylko „dużych” operatorów ?