Nowy "stary" program dopłat czyli mój elektryk 2.0
elektrowoz.pl
Dopłata niby większa ale wartość samochodu który się kwalifikuje do dopłaty jakby mniejsza.
Bo po pierwsze inflacja i cła robią (mogą robić) swoje a po drugie nie do końca wiadomo czy to brutto czy netto. A to jednak różnica.
Czy tego faktycznie nie można raz na jutro napisać prosto i jasno, żeby domysłów nie było?
Tym bardzie że jak się człowiek źle "domyśli" to na koniec dnia go to będzie 30kPLN bolało....
Słabo....

Program Mój Elektryk 2.0 NFOŚiGW w pytaniach i odpowiedziach: czy trzeba czekać z zakupem, co z firmami, kiedy start? | SAMOCHODY ELEKTRYCZNE. Największy portal o autach elektrycznych w Polsce
Choć jeszcze trwają konsultacje społeczne programu dopłat do samochodów elektrycznych Mój Elektryk 2.0, już dziś znamy szereg założeń, które mogą zacząć...

Bo po pierwsze inflacja i cła robią (mogą robić) swoje a po drugie nie do końca wiadomo czy to brutto czy netto. A to jednak różnica.
Czy tego faktycznie nie można raz na jutro napisać prosto i jasno, żeby domysłów nie było?
Tym bardzie że jak się człowiek źle "domyśli" to na koniec dnia go to będzie 30kPLN bolało....
Słabo....